Categories: Події

Надзвичайні події, що трапилися у Кам’янському минулого тижня

За минулий тиждень пожежно-рятувальні підрозділи Кам’янського району здійснили  19 оперативно-рятувальних виїздів, з них: 7 разів на пожежі, з яких два в іншому районі виїзду; 8 разів на допомогу населенню та екстреним службам; 2 рази на інформацію не підтвердилась; по одному разу на хибне спрацювання АПС та ідентифікацію ВНП. За минулий тиждень врятовано 5 осіб, загиблих не було, нажаль 3 особи постраждало.

Досить не спокійним для рятувальників Кам’янського вийшов початок нового тижня, так:

14 листопада о 14:39 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання у приватному житловому будинку, розташованому на вулиці Кільцевій Заводського району міста. За викликом було направлено черговий караул 7 та 9 ДПРЧ. Прибувши на місце події за вказаною адресою, рятувальники встановили, що з одноповерхового приватного будинку йшов дим. Власниця помешкання встигла самотужки покинути палаючу оселю, проте отримала отруєння димом. Працівниками екстреної медичної допомоги постраждалу жінку, 1938 року народження, направлено до лікувального закладу. Пожежу ліквідовано о 15:05 за допомогою подачі двох стволів “Protek”. Вогнем пошкоджено домашнє майно всередині будинку на площі 4 кв.м.  До гасіння було залучено 11 чоловік особового складу та 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки.

Взагалі в ніч на 15 листопада на території Дніпропетровської області виникло 7 пожеж в житловому секторі. В місті Кам’янське також не обійшлося без таких пожеж.

14 листопада близько дванадцятої години вечора надійшло повідомлення про горіння в одноповерховому житловому будинку по вулиці Степана Разіна. На місце події було направлено чергові караули 7 та 9 ДПРЧ 1 ДПРЗ. По прибуттю та після проведення розвідки було встановлено, що горить дах  житлового будинку на загальній площі 80 м2. Пожежа була ліквідована 01 год. 05 хв за рахунок подачі 4 стволів “Protek”. Загиблих та травмованих на події не було. Причину пожежі встановлюються слідчі національної поліції. На події працювало 18 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки.

Шановні громадяни! Зважаючи на невтішну статистику щодо виникнення побутових пожеж, Кам’янське районне управління Головного управління Державна служба України з надзвичайних ситуацій  у Дніпропетровській області закликає усіх дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками.

Нехтування правилами безпеки призводить до того, що у житлових будинках пожежі виникають значно частіше. Аналіз пожеж частіше показує, що винуватцями більшості з них є самі мешканці, які зневажають правилами пожежної безпеки.

Тільки дотримання правил пожежної безпеки дозволить надійно захистити вас і ваш будинок від пожежі! Бережіть себе та своїх близьких!

Олена

Recent Posts

Гороскоп на 17 травня 2024 року

Овен Особливу увагу буде звернено на роботу або здоров'я. Якісь події або люди можуть тиснути,…

29 хв. ago

У Дніпрі зник безвісти 40-річний чоловік

6 травня чоловік пішов з дому в Соборному районі міста, наразі його місцеперебування невідоме. Повідомлення…

36 хв. ago

Поліція затримала банду, яка переправляла за кордон чоловіків-жителів Дніпропетровщини

Оперативники міграційної поліції Київщини затримали угруповання, до складу якого входили і мешканці Дніпропетровщини, які допомагали…

2 години ago

У Кам’янському без НП

Про ситуацію в місті на ранок розповів мер Андрій Білоусов. "Цієї ночі на території міста…

2 години ago

На Дніпропетровщині вилучили з торгівлі підакцизний товар на півмільйона гривень

Поліцейські м. Кривий Ріг вилучили з незаконного обігу підакцизні товари півмільйона гривень. Майже 700 одиниць…

2 години ago

У Дніпрі зіштовхнулись Peugeot та Chevrolet: відео

У четвер, 16 травня, на Січеславській Набережній зіштовхнулись Chevrolet та Peugeot. В результаті утворився затор.…

3 години ago