Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Морквяні кутаби із сиром

Кутаби – це традиційна страва азербайджанської кухні, тонкий пиріжок у формі півмісяця. Таку закуску прийнято готувати з прісного тіста, начиняючи його м’ясом, овочами, сиром або зернами гранату. Виходить дуже соковито та ароматно, особливо якщо готувати морквяні кутаби з фетою та зеленню.

За бажання можна замінити вказаний у рецепті сир на бринзу або моцареллу. Також начинка вийде смачною і з асорті. Змішайте твердий сир та сулугуні, додайте трохи зелені та начиніть отриманою сумішшю кутаби.

Щоб готові коржики мали дуже апетитний зовнішній вигляд, необхідно простежити за консистенцією тіста. Морквяну масу варто добре перемішати і за потреби додати трохи більше води, ніж зазначено в рецепті. Адже тісто на кутаби має бути трохи рідше, ніж на оладки.

Складові
Морква 1 шт., Яйце 2 шт., Вода 2 ст. л., Сіль, Чорний перець (мелений) за смаком, Сир фета 100 г, Петрушка за смаком, Олія 1 ст. л., Пшеничне борошно 4 ст. л.

Приготування
Очищаємо моркву. Натираємо її на великій тертці. Додаємо яйця, воду, сіль та чорний мелений перець. Всипаємо пшеничне борошно. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.

Готуємо начинку. Промиваємо петрушку. Подрібнюємо її. Змішуємо фету, зелень та чорний мелений перець. Добре все перемішуємо. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо порцію морквяного тіста і розрівнюємо його ложкою, формуючи тонкий коржик. Обсмажуємо його до золотистості з одного боку. Потім акуратно перевертаємо.

Викладаємо 2 ст. л. сирної начинки на один бік коржика, накриваємо його другим. Добре притискаємо краї лопаткою. Обсмажуємо кутаби з двох сторін до рум’яності.

Готово! Подавайте таку апетитну страву зі сметанним соусом. Для цього очистіть кілька зубчиків часнику. Пропустіть їх через прес. З’єднайте часник зі сметаною, сіллю та чорним меленим перцем. Ретельно перемішайте. Викладіть гарячі кутаби на велику тарілку та презентуйте їх гостям із ароматним соусом.

Олена

Recent Posts

Піаністки з Камʼянського перемогли на міжнародному конкурсі “SPRING SYMFONY”

З 25 по 30 березня 2025 року в Україні та Словаччині відбувся міжнародний конкурс “SPRING…

28 хв. ago

Рецепт дня: Ароматна паска “10 жовтків”

Уже скоро настане Великдень, на який прийнято готувати святкову здобу. М'яка та ароматна паска на жовтках…

60 хв. ago

Великодній кошик 2025: скільки доведеться кам’янчанам витратити на продукти

До Великодня ціни на основні продукти залишаться стабільними або зміняться незначно. Про це пише УКАБ. За останній місяць середня ціна…

1 годину ago

Серіал “Материнський інстинкт”: коли прем’єра

Вже сьогодні, 7 квітня о 20:00, на “1+1 Україна” відбудеться прем’єра нового медичного серіалу “Материнський…

2 години ago

5 неочікуваних переваг жувальної гумки, про які ніхто не знає

Жувальна гумка - це не лише освіжаючий подих, але й справжній помічник для вашого здоров'я!…

2 години ago

Каметсталь запрошує на роботу

Каметсталь продовжує набір працівників на постійну роботу. Підприємство гарантує офіційне працевлаштування та стабільні виплати, надає…

3 години ago