Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Морквяні кутаби із сиром

Кутаби – це традиційна страва азербайджанської кухні, тонкий пиріжок у формі півмісяця. Таку закуску прийнято готувати з прісного тіста, начиняючи його м’ясом, овочами, сиром або зернами гранату. Виходить дуже соковито та ароматно, особливо якщо готувати морквяні кутаби з фетою та зеленню.

За бажання можна замінити вказаний у рецепті сир на бринзу або моцареллу. Також начинка вийде смачною і з асорті. Змішайте твердий сир та сулугуні, додайте трохи зелені та начиніть отриманою сумішшю кутаби.

Щоб готові коржики мали дуже апетитний зовнішній вигляд, необхідно простежити за консистенцією тіста. Морквяну масу варто добре перемішати і за потреби додати трохи більше води, ніж зазначено в рецепті. Адже тісто на кутаби має бути трохи рідше, ніж на оладки.

Складові
Морква 1 шт., Яйце 2 шт., Вода 2 ст. л., Сіль, Чорний перець (мелений) за смаком, Сир фета 100 г, Петрушка за смаком, Олія 1 ст. л., Пшеничне борошно 4 ст. л.

Приготування
Очищаємо моркву. Натираємо її на великій тертці. Додаємо яйця, воду, сіль та чорний мелений перець. Всипаємо пшеничне борошно. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.

Готуємо начинку. Промиваємо петрушку. Подрібнюємо її. Змішуємо фету, зелень та чорний мелений перець. Добре все перемішуємо. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо порцію морквяного тіста і розрівнюємо його ложкою, формуючи тонкий коржик. Обсмажуємо його до золотистості з одного боку. Потім акуратно перевертаємо.

Викладаємо 2 ст. л. сирної начинки на один бік коржика, накриваємо його другим. Добре притискаємо краї лопаткою. Обсмажуємо кутаби з двох сторін до рум’яності.

Готово! Подавайте таку апетитну страву зі сметанним соусом. Для цього очистіть кілька зубчиків часнику. Пропустіть їх через прес. З’єднайте часник зі сметаною, сіллю та чорним меленим перцем. Ретельно перемішайте. Викладіть гарячі кутаби на велику тарілку та презентуйте їх гостям із ароматним соусом.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі за крадіжку авто розшукують 37-річного чоловіка

У Дніпрі за скоєння декількох злочинів розшукують 37-річного Олександра Ігоровича Кирпу. Чоловік здійснив крадіжку з…

27 хв. ago

На Донеччині затримали банду з Дніпропетровщини, яка торгувала зброєю

У Донецькій області затримали злочинне угрупування з Дніпропетровщини, яке займалося продажем трофейної зброї криміналітету з…

56 хв. ago

У Дніпрі водій на Dacia збив мотоцикліста

ДТП сталася у вівторок, 14 травня, близько 9:15 на перехресті вулиць Юрія Савченка та Ульянова.…

1 годину ago

«Фонд розвитку Кам’янського» розширює волонтерську діяльність

У зв’язку з війною в Україні кількість сімей, які були вимушені покинути свої домівки та…

11 години ago

Спортивні майданчики Кам’янського залишаються безкоштовними

Міський голова Андрій Білоусов інформує щодо відвідування спортивних майданчиків в позаурочний час. "Шановна громадо! Минулого тижня…

11 години ago

У Кам’янському засудили чоловіка, який катував хворого 8-річного племінника

За публічного обвинувачення прокурорів Кам’янської окружної прокуратури суд визнав винним громадянина у нанесенні умисних тяжких…

14 години ago