Пластичний хірург із Туреччини протягом тижня оперуватиме дітей Дніпропетровщини

Батьки називають його рятівником. Українські колеги – другом. Пластичний хірург із Туреччини в Україні не вперше. Цього року працює у кооперації з отоларингологами. Виправляє вроджені щелепно-лицеві вади наймолодших пацієнтів. За тиждень Хакан Агір прооперує понад десять пацієнтів.

«Чотири чи п’ять разів на рік я відвідую Львів та Дніпро. Приїжджаю із гуманітарною місією, оперую. Обмінююсь знаннями з українськими колегами. Роблю це із задоволенням, – каже лікар Хакан Агір. – Незважаючи на війну, я хотів приїхати сюди, щоб показати, що залишаюся з Україною у цей страшний і тяжкий для неї час».

У Дніпрі він проконсультував уже понад п’ятдесят маленьких пацієнтів. Понад десять вибрав для хірургічного втручання. Усі випадки складні і не терплять зволікань.

Сьогодні на операційному столі семимісячне маля. Вроджені вади лікар із Туреччини виправлятиме разом із дніпровськими хірургами-отоларингологами.

«У пацієнта ущелина неба та губи. Такі діти відчувають мовні проблеми та труднощі з їдою, яка потрапляє в ніс. Нерідко у них поганий слух, – ділиться завідувач отоларингологічного відділення однієї з дитячих лікарень Ігор. – Їх важливо оперувати у ранньому віці, щоб вони розвивалися. Робити це зі спеціалістом такого рівня, як Хакан – це крутий досвід для закладу та лікарів».

З подібними проблемами ще рік тому була Мирослава. У тримісячному віці її прооперував лікар Хакан. Від помітної зовні вади зараз майже нічого не лишилося. На обличчі дівчинки лише усмішка.

«Минулого року зробили дві операції. Перенесла Мирослава їх добре. Як у мами, я мав хвилювання, але всі пережили. Такі діти нерідко гудять. Але лікар Хакан ще після першої операції сказав, що голосові зв’язки склав ювелірно, тому ми не маємо такої проблеми», – згадує мама дівчинки Яна.

Вона підтримує зв’язок із хірургом із Туреччини постійно. Спілкуються через месенджери. Іноді, ділиться Яна, Хакан сам цікавиться самопочуттям Мирослави. За наявності запитань жінка може написати лікаря.

«В Україні гарний рівень та якість медичного обслуговування дітей. Він близький до західного. Так, щось ми беремо на себе, але люди тут мають знати, що хірурги тут багато працюють, особливо у Дніпрі. Вони добре справляються», – резюмував хірург із Туреччини.

Раніше Хакан Агір вже працював в операційній разом із дніпровськими травматологами та фахівцями, які лікують опіки.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *