У Кам’янському засудили п’яного водія, який збив на тротуарі дітей

Дніпровський райсуд засудив водія, який у стані алкогольного сп’яніння наїхав на неповнолітніх пішоходів просто на тротуарі. Відповідний вирок опубліковано у Єдиному реєстрі судових рішень.

Пригода сталася на лівому березі поблизу торговельного комплексу «Терра». Обвинувачений, який був напідпитку, їхав автомобілем «Опель Вектра» бульваром Будівельників у напрямку вулиці Харківської. У цей час на пішохідній доріжці стояли двоє хлопців, чоловік не впорався з керуванням та наїхав просто на них. Очевидці викликали «швидку», хлопчиків відвезли до 8-ї лікарні, а згодом – на лікування до Дніпра.

Обвинувачений – раніше не засуджений, вину визнав повністю. Він розповів, що того злощасного дня поїхав у справах, швидкість його автомобіля була 60-65 км/год. До речі, містом дозволено їхати зі швидкістю 50 км/год. Не доїжджаючи до пішохідного переходу біля ТЦ «Терра» він побачив дитину, що перебігала, із самокатом. Обвинувачений сказав, що загальмував, але гальма не спрацювали, він натиснув їх ще раз і автомобіль різко загальмував, його занесло ліворуч прямо на тротуар, де йшли двоє підлітків. Чоловік зазначив, що у день ДТП не пив, попросив його суворо не карати, сказав, що щиро кається. До речі, у суді зазначили, що автомобіль був справний, дорога була нормальна, а у вироку вказали, що водій таки був п’яний.

Потерпілий неповнолітній хлопчик розповів, що того дня він йшов з другом з ТЦ «Терра», біля проїжджої частини вони зупинилися біля пішохідного переходу, чекали поки проїдуть автомобілі, як на них наїхав «Опель». Хлопчик знепритомнів, отримав струс мозку, перелом ключиці лівого плеча та черепно-мозкову травму.

Другий хлопчик підтвердив свідчення друга, щоправда, він не знепритомнів від удару, оскільки стояв далі, він зміг самостійно піднятися, але також отримав забиття. Потерпілий зазначив, що водій не пропонував їм жодної допомоги, після того як наїхав на них, допомагали їм перехожі. Він бачив, що автомобіль обвинуваченого після ДТП зупинився біля стоянки.

У результаті суд визнав водія «Опеля» винним у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп’яніння), але свободи не позбавив, призначив випробувальний термін тривалістю 2 роки, та відшкодувати моральну шкоду на суму близько 178 тисяч гривень плюс судові витрати .

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *