Рецепт дня: Суп з копченою ковбасою

Ситний і наваристий суп із копченою ковбасою та квасолею – це справжня смакота, особливо в зимовий період. Мі поділимося вдалим рецептом неймовірно апетитної першої страви, що зігріває. Приємним бонусом є і те, що на приготування йде буквально півгодини часу.

Незважаючи на простоту продуктів, супчик виходить надзвичайно пікантним, з цікавим гостро-солодким присмаком. Ковбасу можна брати будь-яку, проте з копченою смак виходить яскравіше. А ось квасолю слід попередньо зварити або купити готову консервовану.

По-перше, ця страва дуже приваблює зовні. Тому її із задоволенням їдять навіть діти. По-друге, суміш різних спецій робить суп неймовірно насиченим та ароматним. Ну а по-третє, щедра порція такої страви наситить вас на півдня сповна. Обов’язково спробуйте!

складові
Картопля 400 г, Ковбаса копчена 250 г, Цибуля 1 шт., Морква 1 шт., Болгарський перець1 шт., Томатний сік 300 мл, Томатна паста 3 ст. л., Часник 15 г, Сіль, Чорний перець (мелений) за смаком, Паприка 0,5 ч. л., Орегано 3 г, Перец чилі 2 г, Квасоля 300 г Кріп за смаком.

Приготування
Наріжте цибулю і висипте в каструлю з розігрітою олією. Смажте 2 хвилини.

Натріть або дрібно наріжте моркву. Додайте до злегка обсмаженої цибулі. Готуйте ще 2 хвилини. Наріжте ковбасу та перець. Додайте до овочів і тушкуйте кілька хвилин, помішуючи.

Влийте томатний сік, додайте томатну пасту, подрібнений часник та гострий перець. Перемішайте та готуйте 5 хвилин.

Поріжте та додайте картоплю. Залийте водою і варіть разом близько 10 хвилин. Додайте варену (консервовану) квасолю, сіль, перець за смаком. Потім всипте паприку з орегано.

Суп перемішайте та варіть ще 10 хвилин. Після вимкніть вогонь, посипте готовий суп зеленню.

Деякі господині до такого першого додають ще копчені реберця або мисливські ковбаски. У такому разі суп стає більше схожим на солянку і для когось може здатися надто жирним. Ви покладайтеся на свій смак, експериментуйте!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *