З початку року понад 180 дітей постраждали у ДТП на Дніпропетровщині

Близько 8 тис аварій сталося на дорогах області у 2022 році. З них 219 – за участю дітей. У ДТП загинули 6 хлопчиків та дівчаток. Ще понад 180 осіб отримали травми. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Понад 180 юних жителів області постраждали в ДТП. А ще дорога забрала 6 дитячих життів. Найбільше аварій сталося через перевищення швидкості, водіння напідпитку. А ще – порушення правил маневрування та проїзду перехресть, недотримання безпечної дистанції», – зазначила начальник управління взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Дніпропетровської ОВ Ірина Федорчук.

Вона додала, що пішоходи потрапляють у ДТП, бо переходять дорогу у невстановленому місці. При цьому розмовляють телефоном або слухають музику в навушниках. Іноді ігнорують сигнали світлофора. Наразі через ворожі обстріли на інфраструктурні об’єкти діє режим заощадження електрики. Населені пункти залишились увечері без освітлення. І пішоходи, і водії мають бути уважнішими на дорогах.

Наразі в Україні проходить Тиждень безпеки дорожнього руху. До нього приєдналися навчальні заклади області. Організовували онлайн-заходи, конкурси малюнків. Сьогодні дистанційно провели у своїх закладах єдиний національний урок «Безпечна дорога додому». Ще раз повторили права та обов’язки пішоходів, пасажирів, водіїв. Зокрема, школярам нагадали, що у темний час доби на дорозі необхідно використовувати елементи, що повертають світло: наклейки, браслети, брелоки або спеціальні жилети. Щоби бути помітними водіям.

Загалом на Дніпропетровщині з початку року в ДТП загинуло понад 220 осіб, понад 1,6 тис. – травмувалися.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *