Рецепт дня: М’ясний пиріг з картоплею

Одна картоплина, 400 грам фаршу та дрібка любові – основні інгредієнти, що необхідні для приготування смачної та ситної вечері. Цей пиріг сподобається всім членам вашої родини! Якщо робота з тістом вас не лякає, обов’язково спробуйте спекти м’ясний пиріг з картоплею.

Шалено соковита начинка і ніжна основа творять дива. Тому цю страву наминають за обидві щоки і дорослі, і дітки. Вже за 10 хвилин на столі ні крихти, а на тарілках порожньо. Ну, а як тут встояти?

Для приготування начинки рекомендуємо використовувати як свинячий фарш, так і його суміш із яловичим. Також слід додати нарізане невеликими шматочками куряче філе. У цьому випадку текстура начинки буде не надто однорідною та цікавішою.

Складові
Свинячий фарш 400 г, Куряче філе 1 шт., Картопля 1 шт., Цибуля 2 шт., Яйце 2 шт., Пшеничне борошно 300 г, Розпушувач 2 ч. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком,  Сушений базилік 0,5 ч. л., Вершкове масло 100 г, Сметана 200 мл.

Приготування
У глибокій ємності з’єднуємо розтоплене вершкове масло, сметану, 1 яйце та 1 дрібку. солі. Добре перемішуємо.

Просіюємо борошно пшеничне з розпушувачем. Замішуємо м’яке тісто. Загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник.Готуємо начинку. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Очищаємо картоплю. Нарізаємо її дрібним кубиком.

Очищаємо цибулю. Подрібнюємо її. Змішуємо філе курки, картоплю, м’ясний фарш та цибулю. Додаємо чорний мелений перець, сіль та сушений базилік. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

Присипаємо пшеничним борошном робочу поверхню. Розділяємо тісто на дві частини. На пергаменті розгортаємо їх у тонкий овальний пласт. Викладаємо начинку.
Зверху поміщаємо другий пласт тіста. Добре защипуємо краї. Проколюємо вилкою верх пирога.

Збиваємо яйце з куркумою. Отриманою сумішшю змащуємо верхній шар тіста. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Ароматна вечеря готова! М’ясний пиріг з картоплею смачний як у гарячому, так і в охолодженому вигляді. Рідні неодмінно оцінять ваші старання.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *