Рецепт дня: «Дівочий» салат з горіхами та чорносливом

Закуска-експромт, закуска-легкість, закуска-смак… Цей салат з горіхами та чорносливом точно підкорить ваших гостей, та стане вашим улюбленцем завдяки швидкості приготування. 

Зазвичай у салат з чорносливом додають і буряк. Вважається, що поэднання цих двох інгредієнтів ідеально відтіняють один одного. Але, здаэться, цей тандем вже давно застарів, на відміну від поєднання чорносливу з горіхами. Закуска за цим рецептом – легке дівоче куховарство, яку можна навіть на ніч куштувати. Головне – заправляти салат дієтичним майонезом.

Для приготування салату вам не знадобиться багато продуктів. А ті, які ви знайдете у списку, практично у повному складі вже знаходяться у вашому холодильнику.

Складові
Картопля 4 шт., Куряче філе 2 шт., Чорнослив 100 г, Грецькі горіхи за смаком, Сметана 3 ст. л., Майонез 3 ст. л., Часник 1 зуб., Чорний перець (мелений) за смаком, Сіль за смаком.

Приготування
Сметану та майонез змішайте в піалці. Звичайно, ви можете використовувати лише сметану, але тоді смак вийде не таким насиченим. У цю суміш додати часник, пропущений через прес, і чорний мелений перець.

Картоплю та курячу грудку відваріть окремо в підсоленій воді. Картоплю натріть на великій тертці. Викладіть її частину першим шаром на блюдо. Змастіть картоплю соусом. Курячі грудки розберіть на волокна, теж поділіть навпіл. Викласти курку зверху на картоплю ыз соусом. Її теж перемажте. Чорнослив наріжте дрібними шматочками. Якщо він жорсткий, замочіть його у воді. Викладіть чорнослив поверх курки. Змастіть його соусом.

Далі повторіть шари з продуктів, що залишилися. Останній шар змастіть соусом, щедро посипте нарізаними горішками. Выдправте салат в холодильник хоча б на 30 хвилин.

Салат можна приготувати зранку і поставити його в холодильник на весь день. За цей час він встигає просочитися, стає ніжнішим і м’якшим. До речі, волоські горіхи можете замінити арахісом або фісташками. Страва вийде більш хрусткою та оригінальною.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *