Рецепт дня: Ситний салат з яловичиною та болгарським перцем

Як відомо, яловичина – це не лише дуже корисний, а й смачний продукт. У правильній комбінації таке м’ясо буквально тане у роті. І ситний салат із яловичиною та болгарським перцем — пряме тому підтвердження. Ви поюбите цю закуску за простоту інгредієнтів та швидкість приготування.

Не потрібно нескінченно возитися з шарами, хитромудрою нарізкою або ж вигадувати якийсь складний соус. Все легко: відварити, порізати, змішати. І головне, що таку страву зовсім не соромно подати до святкового гуляння.

Яловиче м’ясо відмінно поєднується з гірчицею. Але тут важливо знати міру і не переборщити. Якщо любите, то додайте трішки гострої гірчиці або 1 ч. л. дижонської. Майонез також можна сміливо замінювати сметаною чи густим йогуртом. Смак від цього не постраждає. Загалом приготуйте такий м’ясний салат вже на ці новорічні свята. Не пошкодуєте!

Складові
Яловичина 300 г, Цибуля 200 г, Болгарський перець 350 г, Майонез 3 ст. л., Сіль 1 ч. л., Цукор 1 ст. л., Вода 150 мл, Оцет 1 ст. л.

Приготування
М’ясо відваріть у підсоленій воді зі спеціями та лавровим листом, охолодіть та розберіть на волокна.

Солодкий перець подрібніть тонкою соломкою. Цибулю наріжте півкільцями і залийте гарячим маринадом. Для нього попередньо змішайте оцет, цукор, сіль та окріп.

Добре все перемішайте і залиште маринуватися, доки рідина не охолоне повністю.

Злийте маринад і додайте цибулю до інших інгредієнтів.
Змішайте яловиче м’ясо, солодкий перець та цибулю, додайте майонез (сметану) за смаком і перемішайте. Якщо потрібно, поперчіть. Також можна сміливо прикрасити салат дрібно нарубаною зеленню.

Такий ошатний салат відмінно поєднується із запеченою картоплею або овочевим різотто. Також непоганим рішенням буде доповнити цю композицію глінтвейном чи келихом червоного вина.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *