Які спеціальності найпопулярніші у коледжах та профтехах Дніпропетровщини

До навчання у професійно-технічних закладах, технікумах та коледжах регіону стали майже 16 тисяч першокурсників. Вони освоюють навички в різних професіях. Від гірничодобувної промисловості та швейного виробництва до поліграфії та медсестринства. Які спеціальності стали найпопулярнішими серед абітурієнтів, розповіли у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Вступна кампанія у профтехи та коледжі тривала до листопада. Першокурсники, які були зараховані ще влітку, навчалися, а заклади доукомплектовували групи. Є в області майже 16 тисяч першокурсників», – розповідає начальник управління департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОВА Любов Кравченко.

У профтехах Дніпропетровщини готують спеціалістів у різних галузях. Промисловiсть, транспорт, будiвництво, швейне виробництво. Загалом понад сто професій.

«Найпопулярніші – зварювальник, працівник громадського харчування та сфери обслуговування. Затребуваний і сільськогосподарський напрямок, – наголосила Любов Кравченко. – Продовжуємо впроваджувати та дуальну форму навчання. Учні профтехів удосконалюватимуть свої скіли на підприємствах. Таких п’ятдесят. Зараз укладаються договори між ними, навчальними закладами та учнями».

У коледжах та технікумах затребувані цього року медсестринство, комп’ютерна інженерія, харчові технології, початкова освіта, будівництво та цивільна інженерія. Наразі в області працює 53 заклади професійно-технічної освіти, 61 технікум та коледж. Знання у них здобуває понад 54 тисячі учнів. Навчаються онлайн.

З початку війни на Дніпропетровщину переїхали 7 коледжів із Донецької області.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *