Categories: Економіка

Сергій Тігіпко про майбутнє Дніпрометизу та Дніпровагонмашу

Власник гурту ТАС Сергій Тігіпко рідко з’являється на публіці. Але цього року він став одним із речників Київського міжнародного економічного форуму, який пройшов у столиці 17 листопада, пише НВ. Серед іншого він розповів про свої індустріальні проекти, у тому числі у Дніпрі та Кам’янському.

Про інвестиції в Дніпрометиз

Я тільки приїхав із Дніпра: на заводі з металу готуються прийняти сім станов з Італії. Зі Швеції — лінію з утримання дроту. Це все було задумано до війни, зробили передоплату і зараз не зупиняємо. Коли говорять про п’ять років на відновлення… Ми за рік робитимемо більше, ніж робили до 24 лютого.

Перше – експорт. Сьогодні я бачу: ті бізнеси, які були орієнтовані насамперед на внутрішній ринок, це проблема. Друге – диверсифікація. Багато було теоретичних розмов: краще мати один бізнес чи інвестувати у різні. У нас і промисловий та фінансовий сектори, і сільське господарство. Диверсифікація спрацювала.

Та й третє: треба більше тримати резерви. Я тримав та тримаю, але не так багато. Ми зараз продовжуємо купувати. Були б більші резерви, були б більше можливості.

Про викуп акцій у партнерів

Ми викупили частки у Полтававагоні, колишній Полтавахіммаш. Наші партнери були із Азовмашу. Вони втратили в Азові (Маріуполі) свої виробництва та зараз не змогли тягнути проект. Поки що там збитки, ну нічого. Ми доведемо його до нормального стану. Другий викуп — у нас був партнер у Дніпровагонмаші.

Про вагонобудівне СП у Європі

Ми навіть сьогодні підписуємо добрі угоди з європейцями — я бачу, що є можливість співпраці. Причому це вагонобудування. Ми підписали з двома великими європейськими компаніями один стартап із будівництва інноваційних вагонів у Європі — модульних конструкцій. У вас є платформа і практично на неї ви одягаєте кузов і все [призначення вагона] змінюється.

До рішення регулятора ми не можемо назвати партнерів. Це сталося вже під час війни, хоч спочатку вони відмовилися. За бізнес-планом цей стартап вироблятиме 100 вагонів на місяць. Я зможу зробити їх на Дніпровагонмаші, привезти до Європи та зібрати.

Margaret

Recent Posts

На Дніпропетровщині чоловік розбещував 5-річну племінницю

Судитимуть мешканця Дніпропетровщини, який розбещував 5-річну племінницю. Прокурори Синельниківської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний…

11 хв. ago

На Дніпропетровщині зник 10-річний хлопчик

Криворізькі правоохоронці розшукують 10-річного Миколу Єфіменка. Першого травня в період часу з 11:30 по 12:15…

23 хв. ago

Де у Кам’янському на Великдень вимкнуть світло

Про це повідомили у Єдиній диспетчерській службі. "АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» інформує: У зв'язку з…

25 хв. ago

На Дніпропетровщині жінка зарізала співмешканця

У Павлоградському районі за підозрою у вбивстві чоловіка поліцейські затримали 46-річну жінку. Під час сварки…

41 хв. ago

Які культурні заходи чекають на кам’янчан

Програма заходів у закладах культури міста Кам’янське з 01 по 08 травня 2024 року. Основна…

53 хв. ago

На Дніпропетровщині внаслідок ворожого обстрілу загорілася автівка

У Нікополі рятувальники ліквідували пожежу, що виникла внаслідок ворожого обстрілу. В результаті ворожого удару виникло займання…

1 годину ago