Організатори “Євробачення” запровадили нові правила голосування

Музичний конкурс “Єробачення – 2023” проходитиме за новими правилами. Європейська мовна спілка змінила правила голосування і надала більше прав глядачам конкурсу, йдеться на офіційному сайті музичного конкурсу.

Так, при визначенні учасників, які виходять у фінал із півфіналів, враховуватимуться лише голоси глядачів.

Члени журі все одно продовжуватимуть голосувати у півфіналах, але лише на випадок, якщо раптом результати телеголосування будуть недоступними. Якщо організатори Євробачення знову побачать дивні бали журі у півфіналах, як це сталося у 2022 році, такі журі будуть дискваліфіковані із фіналу конкурсу.

Крім того, вперше в історії “Євробачення” взяти участь у визначенні переможця зможуть і глядачі з країн, що не беруть у ньому участі.

Однак є одна істотна деталь. Глядачі з країн-учасниць зможуть проголосувати за допомогою СМС або через програму “Євробачення”. Ті ж, хто мешкає в країнах, що не беруть участі в конкурсі, зможуть це зробити через захищену онлайн-платформу, зареєструвавшись за допомогою кредитної картки банку своєї країни.

Повний список країн, які зможуть взяти участь у голосуванні rest of the world, буде опубліковано ближче до конкурсу.

“Євробачення – 2023”: що про нього відомо
Наступного року міжнародний музичний конкурс відбудеться у Ліверпулі. Вже відомо, що півфінали конкурсу відбудуться 9 та 11 травня, фінал 13 травня!

У “Євробаченні – 2023” візьмуть участь учасники з 37 країн світу.

До організаційних процесів, крім країни, що приймає, буде залучена і наша країна. Саме Україна мала приймати “Євробачення” у 2023 році, але через повномасштабну війну з РФ це стало неможливим.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *