У Дніпрі обговорили надання медичної допомоги в умовах війни

Голова обласної ради Микола Лукашук взяв участь у нараді разом з представниками Міністерства охорони здоров’я, делегації ВООЗу та обласної військової адміністрації.
Основна тема – вирішення актуальних питань щодо надання медичної допомоги на Дніпропетровщині в умовах воєнного стану.
«Через повномасштабне вторгнення рф Україна зіштовхнулася з рядом проблем. Наприклад, логістика постачання ліків, навантаження на лікарні, пошкодження медичної інфраструктури – ці фактори ускладнюють доступ до медичних послуг. У боротьбі з цими викликами Дніпропетровщина – не сама. Маємо партнерів, які підтримують область. Завдяки програмам ВООЗ здійснюються поставки гуманітарних вантажів медичного призначення. Це і генератори кисню та електроенергії, і хірургічні набори, і препарати для лікування хронічних захворювань, карети «швидкої», вакцини проти ковіду тощо», – зазначив Микола Лукашук.
Він також запропонував європейським партнерам запустити на Дніпропетровщині пілотний проєкт стосовно протезування для військовослужбовців.
«Це мій 4-тий візит в Україну з початку війни. Маємо 3 основні цілі. Працювати плідно з МОЗ для забезпечення входження українців в тяжку зиму. Підвищення підтримки деокупованих територій щодо надання там необхідної медичної допомоги. А також пропрацювати канали доступу до окупованих територій. Ми весь час закликаємо світ бути солідарними з Україною, надавати усю можливу допомогу», – сказав директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге.
«Все, що зараз нас турбує, будь-які питання ми вирішуємо максимально оперативно. Це стосується, в першу чергу, повного доступу наших жителів до медичних послуг. Тримаємо на контролі і процес вакцинування населення», – сказав перший заступник голови обласної військової адміністрації Володимир Орлов.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *