Кам’янське: мешканці Романкового кажуть, що їх не злюбив Ахметов

Регулярні відключення світла в Кам’янському вже кілька тижнів стали реальністю. Енергетики пояснюють – війна, треба потерпіти. Однак це «треба потерпіти» стосується далеко не всіх.
Ось уже кілька днів у Кам’янському триває гаряча дискусія на тему відключень. Виходить, що одні житлові масиви відключають дуже часто, а інші – взагалі жодного разу. Особливо страждають від відключень жителі селища Романкове, де відключення проводяться не тільки регулярно, а й надовго, бувало, що світла в будинках не було по 15 годин на добу. І при цьому, проаналізувавши карту відключень у Кам’янському, нескладно побачити, що саме у Романковому світло відключають найчастіше та найдовше, в інших районах міста ситуація таки легша.
Романківці цікавляться – у чому причина такої нелюбові керівників ДПЕК «Дніпрообленерго» саме до їхнього селища? Чим вони не догодили власнику ДТЕК Рінату Ахметову та його оточенню? Може, чиновники енергетичної компанії Дніпропетровської області все ж таки якось пояснять мешканцям Романковим, чому саме їх так часто «ощасливлюють» масовими відключеннями? Бо справді виходить, що не любить пан Ахметов романківців, зовсім не любить, тому й прирікає їх на темряву.
До речі, деякі знаючі люди, зокрема й жителі Романкового, кажуть, що, незважаючи на війну та кризу в енергосистемі України, ахметівська ДТЕК продовжує експорт електроенергії до Європи, зокрема до Молдови та Румунії. За ціною 40 центів за кіловат-годину відомості про це можна знайти в Інтернеті. Може, в цьому причина масових відключень у тому ж Романковому? Адже споживач-приватна особа в Україні платить за кіловат-годину приблизно 1,7 гривень, а європейці – 40 центів, тобто майже вдесятеро дорожче. Неважко здогадатися, що Молдові чи Румунії Ахметову набагато вигідніше постачати електрику, ніж Романкову. Ринок диктує свої закони, особливо тоді, коли енергетика України опинилася не у державних, а у приватних руках.
І все-таки – чи не хочуть у ДТЕК «Дніпрообленерго» пояснити, чому так страждає Романкове у Кам’янському? І чи правду говорять про експорт електроенергії до Європи по 40 центів за кіловат-годину? А то ж від частих відключень страждає не лише Романкове, а й житловий масив «Старі Черемхи». Там люди теж хочуть дізнатися, чим вони гірші за молдован і румунів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *