Рецепт дня: Коржі замість хліба на сковороді

Якщо закінчився хліб, а в магазині купити немає можливості, вас врятує цей рецепт смачних коржів, до того ж просто на сковороді, вони виходять м’якими і ароматними. Тим паче, що готуються такі коржі швидко.

Знадобляться:
вода – 125 мл, молоко – 125 мл,  борошно – 370 г, сіль – за смаком, вершкове масло – 30 г, соняшникова олія – 20 мл.

 

Приготування:

У глибоку миску вилити воду і молоко кімнатної температури, додати сіль за смаком і ретельно все розмішати, щоб сіль розчинилася. Додати просіяне борошно, трохи більше половини від зазначеної кількості, це приблизно 200 г. Перемішати – виходить рідка основа. Всипати ще приблизно 100 г борошна і почати замішувати тісто.

Коли його стане важко вимішувати і воно збереться в грудку, перекласти на стіл, присипаний борошном, і вимішувати, додаючи борошно, що залишилося. Може знадобитися більше або менше борошна. Як тільки тісто перестане липнути до рук, воно готове.

Скачати кулю, потім розділити її на три рівні частини, кожну скачати в невелику кульку.

Розтопити вершкове масло, влити в нього олію, перемішати. Кожну кульку розкачати качалкою від середини до країв у тонкий пласт товщиною приблизно 1 см (стіл можна присипати борошном, щоб тісто не липнуло), змастити пласт сумішшю з масла і олії, не доходячи до країв на 2 см. Згорнути пласт у рулет, трохи піднімаючи бортики, щоб суміш не виливалася. Потім згорнути кожен рулетик джгутом навколо себе в равлика, не фіксуючи краї.

Прим’яти трохи равлика руками, зробивши коржик. Викласти його на суху розігріту сковорідку, знову трохи прим’яти і смажити на середньому вогні з обох боків до зарум’янювання.

Подавати на стіл коржики можна як гарячими, так і остиглими, до будь-яких страв або ж самостійно, до чаю.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *