У Кам’янському будуть працювати пункти проведення експрес-тестування на ВІЛ-інфекцію

Щорічно 1 грудня відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятого у 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

Минуло вже сорок років з моменту реєстрації перших випадків СНІДу, але ВІЛ-інфекція все ще залишається однією з глобальних проблем людства, тому цей день – це ще одна можливість привернути увагу суспільства до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитися над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість своєчасної діагностики ВІЛ-СНІДу.

Кожна людина має право знати свій ВІЛ-статус і дізнатися про ВІЛ/СНІД більше, про можливі ризики та шляхи запобігання інфікуванню. Це перший крок до профілактики, отримання медичної допомоги, соціальної та психологічної підтримки.

Як повідомили у Міському медичному центрі здоров’я та медицини спорту, 1 грудня у Кам’янському працюватимуть пункти, де кожен охочий зможе пройти експрес-тестування на ВІЛ-інфекцію.

Тестування можна буде пройти за адресами:

– проспект Аношкіна, 11 (шкірно-венерологічний диспансер);

– вулиця Сергія Слісаренка, 3Е (7-а лікарня);

– бульвар Будівельників, 23 (лівобережна поліклініка);

– вулиця Вадима Пузирьова, 21 (колишня вулиця Менделєєва, 2-а лікарня).

Детальну інформацію можна отримати у контакт-центрі за телефоном: 067 461 30 58 Також охочі можуть пройти самотестування у громадському центрі благодійного фонду «Імпульс Кам’янське» за адресою вулиця Республіканська, 31 (територія колишньої інфекційної лікарні).

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *