Рецепт дня: Святковий салат з куркою та сухариками

У списку покупок до застілля обов’язково знайдеться пункт із курячим філе. Адже святковий салат із куркою у будь-якій його варіації — одна з головних страв на столі. Біле м’ясо відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами, особливо з овочами.

Сьогодні познайомимо вас із салатом, який замінив багато радянських аналогів. Ще його жартома називають «Курочка під кайфом» через макову присипку зверху. Вам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів, тож така закуска не вдарить по сімейному бюджету.

Складові
Куряче філе 400 г, Помідор 300 г, Яйце 4 шт., Сухарі із житнього хліба 140 г, Мак 25 г ,Сметана 70 г, Майонез 70 г ,Часник, Сіль за смаком.

Приготування
Можна приготувати салат із копченою курячою грудкою, але за бажання можна купити сиру та відварити. Наріжте куряче м’ясо кубиками або поздовжніми брусками. Розділяти на волокна не рекомендуємо, щоб зберегти приємну текстуру салату.

Відваріть яйця, наріжте кубиками, наріжте помідори. Сметану змішайте з майонезом і пропущеним через прес часником. Наріжте шматочками житній хліб, збризкайте олією, посоліть і відправте підсушитися в духовку.

Викладіть салат шарами: курка, помідори, яйця, сухарики. Кожен шар слід присолити і змастити підготовленим соусом. Наносьте соус “сіточкою2 за допомогою кондитерського мішка, або переклавши його у пакетик.

Присипте салат маком і можете відразу подавати до столу. Смачного!

Найбільше в цьому салаті вамі сподобається те, що немає потреби заздалегідь відварювати цілу каструлю овочів. Достатньо вранці відварити яйця, а після роботи вже можна споруджувати ошатну закуску. Беріть рецепт на замітку!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *