Рецепт дня: Імбирно-лимонне варення

Може, ми помиляємося, але здається, що цього року найвищий урожай лимонів. Інакше як пояснити, що все навколо дорожчає, а ця цитрусова краса як була доступною, так і залишилася. Якщо маєте час, можете пройтися супермаркетами вашого міста, і ви напевно натрапите на хороший цінник.

Сьогодні хочемо поділитися з вами справжньою вітамінною бомбою, якою варто запастися. Це лікувальне імбирно-лимонне варення. Використовувати його можна і потрібно насамперед для підвищення імунітету. Однак з такою заготівлею виходять чудові пироги, кекси і навіть печиво.

Сам собою імбирний корінь не особливо приємний, тому його і змішують з різними добавками. Найпопулярнішим союзником для нього є сік лимона. Тільки разом вони створюють універсальний засіб від багатьох захворювань. Імбир добре знижує рівень глюкози та холестерину в крові, що підходить діабетикам. А лимон, у свою чергу, містить безліч біофлавоноїдів, ефірів, харчових волокон і мінералів, необхідних для захисту організму від інфекцій та застуд.

складові
Лимон 1 кг, Пектин 10 г, Цукор 800 г, Імбір 100 г.

Приготування
Для початку помийте лимони харчовою содою, потім промийте їх під проточною водою.

Зробіть 4 поздовжніх надрізи і зніміть шкірку з плодів, залишаючи тільки м’якоть.

Змішайте цукор із пектином, всипте до лимонної заготовки. Пектин можна зустріти у сцпермаркетах у відділі для консервації під назвою “Крнфітюрка”.

Далі на дрібній тертці натріть очищений імбир. Із вказаної кількості імбиру виходить дуже насичений смак. Якщо любите більш солодкі джеми, тріть менше.

Все ретельно перемішайте та поставте на сильний вогонь.

Як тільки майбутнє варення закипить, проваріть його не більше 3 хвилин, постійно помішуючи. Вимкніть плиту. За допомогою блендера доведіть лимонно-імбірну суміш до однорідного желеподібного стану. Розлийте масу по банках і дайте трохи охолонути. Імбирно-лимонне варення готове!
Зберігайте таку заготовку в холодильнику або підвалі, так вона може сміливо стояти до 2 років. Смачного!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *