Рецепт дня: Котлети з картоплі та грибів

Щоб побалувати рідних апетитними котлетами, не слід бігти в магазин і купувати кілограм фаршу. Адже цю страву можна приготувати без м’яса. Вийде смачно, ситно та бюджетно! Ви забудете про класичний рецепт, скуштувавши рум’яні котлети з картоплі та грибів.

Приготування цієї страви не займає багато часу, особливо якщо відварити картоплю та моркву заздалегідь. Зробіть це вранці, поки збираєтеся на роботу, тоді ввечері вам знадобиться лише півгодини, щоб подати золотисті котлетки до столу.

Перед смаженням необхідно обваляти котлети в панірувальній суміші. Рекомендуємо на цьому етапі зробити смак страви цікавішим! Додайте до панірувальних сухарів прянощі: коріандр, зерна гірчиці, кмин і червоний перець. Добре все перемішайте. Потім приступайте до обвалювання котлет у пряній суміші.

Складові
Картопля 500 г, Морква 1 шт., Печериці 200 г, Яйце 2 шт., Яєчний жовток 1 шт., Часник 2 зуб., Сіль 1 ч. л.

Приготування
Відварюємо печериці протягом 10 хвилин. Дрібно їх нарізаємо. Відварюємо картоплю та морквину в шкірці до готовності. Очищаємо овочі. Натираємо їх на тертці.

Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. У глибокій ємності з’єднуємо картоплю, моркву, гриби та часник. Додаємо 1 яйце, жовток, паприку, сіль та чорний мелений перець. Ретельно все перемішуємо.

Збиваємо яйце. Формуємо із отриманої маси котлети. Обмочуємо їх в яєчній суміші, потім обвалюємо в панірувальних сухарях.

Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо котлети до рум’яності з двох боків.

Подавати гарячі картопляні котлети з часниковим соусом. Для цього змішайте 2 ст. л. сметани з 2,5 ст. л. кефіру. До одержаної суміші додайте 4 ст. л. майонезу. Знову ретельно все перемішайте. Очистіть 2 великі зубчики часнику. Пропустіть їх через прес. Додайте його до інших інгредієнтів. Добре все перемішайте. Апетитні котлети з картоплі та грибів із часниковим соусом можна подавати до столу. Смачного!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *