Вулична акція «Чуйність перемагає насильство» пройшла у Кам’янському

Акція «16 днів активізму проти насильства» тривала у всьому світі з 25 листопада по 10 грудня, яка проводиться за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення -UNFPA та Бюро гуманітарної допомоги USAID.
Дати початку та завершення акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюг, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.
Кам’янська міська територіальна громада не залишилася осторонь та прийняла активну участь в акції, яку п’ятий рік поспіль організовує департамент соціальної політики міської ради спільно з фахівцями Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» міської ради, мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознаками статі, спеціалістами місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, районного відділу філії Державної установи «Центр пробації», районного управління поліції Головного управління національної поліції в Дніпропетровській області.
Так, 28 листопада на центральній площі міста з’явилася інсталяція-мозаїка з сюжетом «якому не місце в сучасному суспільстві». Всі охочі кам’янчани та гості міста мали змогу долучитися до акції, взявши собі магніт та тим самим розібрати негативне зображення й деконструювати насильство. Натомість з’явилося гасло: «Чуйність перемагає насильство». Окрім мозаїки, під час акції презентували інтерактивну онлайн-гру https://16days2022.rozirvykolo.org/, завдяки якій можна дізнатися про різні форми насильства і про те, як мешканці нашого міста ставляться до цієї теми та чи знають як себе захистити.
За даними організації Ла-Страда, від початку 2022 року до Національної поліції надійшло 120 тисяч повідомлень щодо випадків домашнього насильства. 98% звернень на гарячу лінію (1547) для постраждалих стосується саме його. Тому важливо підіймати тему гендерно зумовленого насильства і закликати йому протидіяти, чуйними до чужих історій і емоцій. Бути не байдужими, коли стаємо свідками насильства: втрутитися, допомогти, не мовчати. Й разом наша чуйність переможе.
Нагадуємо, що отримати допомогу у випадку гендерно зумовленого насильства мешканці Кам’янської міської територіальної громади можуть зателефонувавши на 102, або звернувшись за телефонами 067 452 42 31, 099 452 42 31, 068 601 20 49.
Організатори заходу закликають не замовчувати про домашнє насильство, а вчасно звертатися по допомогу.
Детальніше про те, як протидіяти гендерно зумовленому насильству, читайте на сайті «Розірви коло» https://rozirvykolo.org/

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *