Політик із Кам’янського про ситуацію в енергетиці України: влада бреше?

Наша  стаття про те, що до енергетик України та влади виникло чимало питань після блекауту, викликала велику цікавість читачів. Такої ж точки зору – багато питань до енергогалузі – дотримується і наш земляк, екс-нардеп із Кам’янського Віталій Купрій.

«Анатолій ЯРОШЕНКО, голова язичницької громади, за фахом енергетик, продовжує серію публікацій що стосуються енергетичної кризи в Україні.
Я не фахівець у цій сфері, але почув від нього що влада і олігархи продовжують продавати електрику за кордон через так звані перетоки. Це підтверджується навіть останнім беркутом у Молдові і Придністров’ї. А продавати за валюту значно вигідніше ніж українським побутовим споживачам.
Що українські теплові електростанції не працюють зараз на всю потужність. До зими з врахуванням загрози ракетних ударів належним чином ніхто не готувався. Вугілля, мазуту, газу недостатньо.
Також експерт логічно запитує, навіщо відключати електрику вночі, коли її споживання зменшується у рази? Чи зазнають відключення великі промислові об’єкти, які, як ми знаємо, належать олігархам, і мають прямі підключення до високовольтних підстанцій? Є й інші питання.
Головним обвинуваченням у бік влади є те, що вона бреше. Що жодного разу фахові енергетики, які займають відповідальні посади у державі, не розкрили всі причини проблем, і не спростували аргументи пана Ярошенка. Все що ми чуємо від чиновників без відповідної технічної освіти – у всьому винна Росія.
Однозначно вона винна. Але не треба ж ухилятися від відповідей на гострі питання. Знову ми бачимо порушення конституційного права людини на інформацію. Невже влада не може знайти спосіб як або довести свою правоту, або визнати помилки і виправити ситуацію?», – пише Купрій у соцмережах.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *