Світло в Києві даватимуть по дві-три години двічі на добу – заява ДТЕК

Жителів та гостей Києва очікують подальші екстрені відключення світла. Даний крок необхідний, щоб збалансувати енергосистему й уникнути аварій на обладнанні.

Згідно з розпорядженням НЕК Укренерго, потрібно знизити 60% потужності споживання Києва.

“Забезпечення світлом критичної інфраструктури – лікарень, насосних та теплових пунктів вимагає 58% електроенергії, що залишається. Для живлення побутових споживачів є тільки 42% електроенергії. Робимо все можливе, щоб давати світло кожному клієнту по 2-3 години двічі на добу”, – йдеться в повідомленні.

У компанії запевнили, що повернуться до відключення за графіками, як тільки вдасться збалансувати ситуацію. Крім того, споживачів попросили обмежити використання електроенергії, щоб допомогти енергетикам збалансувати енергосистему.

Відключення світла в Києві – що відомо

Російська армія обрала ціллю для своїх ударів енергетичні об’єкти України. У зв’язку з цим енергетики вдалися до екстрених аварійних і планових відключень світла.

Один з останніх ударів Росії по енергосистемі України стався 23 листопада, в результаті Запорізька АЕС опинилася в повному блекауті, як і вся країна.

Станом на 24 листопада у столиці України без світла залишилися 70% житлових будинків. 28 листопада аварійні відключення торкнулися всієї території України. Відзначається, що зростання дефіциту потужності викликане аварійними відключеннями блоків на деяких електростанціях.

28 листопада Київська міська військова адміністрація повідомила, що у столиці все ще відновлюють електропостачання. У режимі аварійних відключень знаходяться 55% абонентів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *