Рецепт дня: Деруни з м’ясом

Як іноді хочеться м’яких і хрустких дерунів зі сметаною! Добре, що ця страва вимагає найпростіших інгредієнтів, тому задовольнити апетит можна одразу. Але якщо ви хочете зробити її цікавішою, ароматнішою та смачнішою, пропонуємо готувати за рецептом талановитого українського кухаря Євгена Клопотенка. Він розповів, як зробити деруни із м’ясом!

Рецепт ароматних дерунів із фаршем – справжній подарунок! Але Євген не лише ділиться технологією приготування, а й розповідає цікаві кулінарні хитрощі. Так, наприклад, щоб деруни вийшли хрусткими, важливий сорт картоплі. В овочі має бути багато крохмалю. Крім того, подрібнювати картоплю потрібно саме за допомогою терки – тоді крохмаль не відокремиться від овочів.

Таким чином, можна готувати деруни зі свининою, куркою, яловичиною або комбінацією різних видів фаршу. Вибирайте той продукт, який вам більше подобається, і починайте!

Складові
Картопля 5 шт., Цибуля 2 шт., Яйце 1 шт., Сметана 3 ст. л., Свинячий фарш 250 г, Часник 1 зуб., Соняшникова олія 3 ст. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Пшеничне борошно 1 ст. л.

Приготування
Очистіть картоплю, натріть її на дрібній тертці. До картопляної маси натріть ще половину цибулини.

Додати яйце, сіль, 1 ст. л. сметани, борошно і добре перемішайте інгредієнти.

Дрібно наріжте половину цибулини та часник, обсмажте їх на сковорідці з додаванням олії. Додайте фарш і готуйте його, помішуючи.

На іншій сковороді розігрійте олію і насмажте деруни.

На дно горщиків для запікання викладіть півкільця цибулі. Потім, чергуючи деруни з фаршем, викладіть наступні шари.
Зверху викладіть сметану, що залишилася. Випікайте страву 15 хвилин у розігрітій до 180 °С духовці.

Якщо вам завжди здавалося, що смаженим дерунам місце лише на буденному столі, то приготовані за такою технологією, вони легко прикрасять будь-яке свято! Подавати страву можна прямо в горщиках, щоб було ефектніше. Все-таки поєднання картоплі та м’яса – одне з найвдаліших у кулінарії. Смачного!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *