“Каметсталь” так і не відновила роботу після блекауту

Усі підприємства групи гірничо-металургійних монополії Ріната Ахметова “Метінвест”, крім “Каметсталі”, відновили роботу після системної аварії в енергосистемі України, яка сталася минулого тижня через ракетні удари РФ. Про це повідомляє прес-служба компанії.
“Протягом тижня, що розпочався 21 листопада 2022 року, російські атаки призвели до відключення електропостачання по всій країні, і багато великих міст залишилося без водопостачання.
Метінвест разом із усіма іншими промисловими підприємствами, які працюють в Україні, також постраждав, оскільки вперше з початку повномасштабного військового вторгнення в Україну виробництво на українських підприємствах групи було зупинено в аварійному порядку через відсутність електропостачання”, – йдеться у повідомленні.
З того часу електропостачання було частково відновлено, промислові виробники використовують електроенергію з мережі в межах доступних квот, які можуть змінюватись щодня.
“Всі підприємства Метінвесту в Україні, які постраждали через цю ситуацію, відновили роботу, за винятком “Каметсталі”. Оцінка можливої ​​шкоди для виробничих об’єктів підприємства після зупинки та термінів відновлення виробництва ще триває.
Тривала відсутність поставок квадратної заготівлі з боку “Каметсталі” також може призвести до припинення виробництва на Promet Steel (Болгарія), – розповіли у групі.
Якщо ситуація з наявністю електроенергії в Україні продовжуватиме погіршуватися, можливі нові перебої у виробництві, зазначили у компанії.
“Повна міра впливу військового вторгнення Росії в Україну на бізнес групи в цілому не відома і значною мірою залежатиме від тривалості та масштабу війни, а також впливу цих подій на основні виробничі активи групи, включаючи ті фактори, які зазначені вище”, – резюмували у “Метінвесті”.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *