У Дніпрі психічно хвора дівчина переслідує журналістку

Психічно хвора 20-річна дівчина Єва кілька років переслідує журналістку у Дніпрі. Її вчинки вже дійшли до того, що на неї порушили кримінальну справу, а життя всієї редакції перетворюється на кошмар.

Про це повідомляє “Дніпро Оперативний” із посиланням на Марію Чалу.

Починалося все як звичайне хуліганство, але з часом дії переслідувачки з психічним захворюванням стали по-справжньому небезпечними для оточуючих.

“Все почалося з безневинних вичікувань під дверима редакції, повідомлень у Facebook і поодиноких дзвінків на робочий номер. Потім це переросло в дещо більше. Вона створила безліч сторінок у соцмережах з моїми фотографіями, писала від мого імені стороннім людям, призначала зустрічі та роздавала мій особистий номер, через що мені постійно телефонували рандомні люди, пізніше вона опублікувала анкету з моїми фотографіями на сайті знайомств з тегом «18+/вірт», створила повідомлення про продаж службового авто на olx і заводила дивні знайомства на вулицях, називаючи себе мною. Я змушена була змінити номер.

Якоїсь миті вона пішла далі. Почала зі сторінки, створеної на моє ім’я та з моїми фото, мінувати об’єкти до та після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Зокрема, вона замінувала лікарню Мечнікова, де рятують наших захисників. Щоразу все відпрацьовувалося за протоколом – евакуація, залучення поліції, ДСНС та кінологів. Щоразу за фактом мінірування складався протокол”, – розповідає Марія.

На дівчину порушили кримінальну справу за хибне повідомлення про мінування, але вона продовжує перебувати на волі. Ціллю для своїх, як вона каже “жартів”, Єва обрала одну із редакцій міста Дніпро. І навіть переїзд у новий офіс не врятував журналістів – Єва їх вистежила.

Кілька днів тому вона намагалася каменем вибити скляні вхідні двері, порізала прапор України біля входу та зірвала з машини редакції автомобільний номер. Його дівчина розрізала і виклала на підвіконні, намалювавши поряд кетчупом літеру Z. Тікати вона не стала і просто чекала поряд реакції своїх жертв. На відео вона каже, що хотіла “попросити росіян розбомбити редакцію ракетами”.

Відомо, що Єва має серйозне психічне захворювання. Своїм рідним вона не потрібна та її дії вони не контролюють, а від лікування Єва відмовляється. Нагадаємо, що примусове психіатричне лікування в Україні може призначити лише суд. Поліція в даному випадку виявилася практично безсилою – дівчину щоразу затримують, складають черговий протокол і відпускають.

“Я дуже прошу припинити це. Це вже не жарти і не звичайна хуліганка. Я не бажаю отримати порцію кислоти у своє обличчя. Я не хочу, щоб вона мене підрізала. Дівчинка серйозно хвора, і це може статися будь-якої миті. Чи для того, щоб справа отримала більше продовження, ніж дзвінок на 102, чи потрібні постраждалі?” – пише журналістка, яка стала жертвою дівчини.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *