Дніпровський олігарх втратив майже на мільярд

Вартість активів Ігоря Коломойського під час війни впала вдвічі до $850 млн.

Про це повідомляє Forbes.

Зазначається, що найбільше Коломойський втратив у нафтових активах після відчуження на користь держави Укрнафти та Укртатнафти. Напередодні війни видання оцінювало його нафтові та газовидобувні активи $920 млн, зараз — $180 млн. Окрім відчужених 500 заправок “Укрнафти”, “Приват” зберіг близько 1000 АЗС.

Мережа АЗС “Привата” оцінюють у $150 млн. Це найбільша мережа в Україні, заправки якої працюють під різними брендами: ANP, “Авіас”, Sentosa, “Мавекс”.

Металургійні активи імперії “Привату” подешевшали вдвічі – до $120 млн. Це – Нікопольський та Запорізький феросплавні заводи, які є одними з найбільших виробників феросплавів у світі. Також “Привату” належать Марганецький та Покровський гірничо-збагачувальні комбінати, які постачають феросплавні заводи сировиною.

Після блекауту, що стався 23 листопада, обидва заводи аварійно зупинилися і перебувають у простої. Ще один великий завод Коломойського, що простоює – “Дніпроазот”. Завод виготовляє добрива для аграріїв та є єдиним підприємством в Україні з виробництва рідкого хлору, який використовують водоканали для очищення води. Оцінка частки Коломойського – $30 млн. Коломойському офіційно належить 24,8% акцій “1+1”.

Інші записані на офшорні компанії, які профільне видання “Детектор Медіа” також пов’язує із Коломойським. Оцінка вартості медіаактивів Коломойського – $70 млн. Бізнесмен також володіє частками у чотирьох обленерго: “Полтаваобленерго”, “Чернігівобленерго”, “Сумиобленерго”, “Дніпрообленерго”, загальною вартістю $20 млн і має $140 млн дивідендів від “Укрнафти” та інших компаній.

Коломойському належить 90-метрова суперяхта Lauren L, вартістю $97 млн; 65-метрова яхта Trident, вартістю $50 млн (обидві здавались під чартер влітку); 50-метрові Mustique та Malibu вартістю $10 млн кожна. Також у бізнесмена два літаки: Hawker 850XP та Hawker 800XP, загальною вартістю $5 млн. Бізнесмену також належить низка закордонних активів на $100 млн. Це частка від 500 тис. квадратних метрів комерційної нерухомості в Огайо, сталеливарні заводи в Кентуккі, Західній Вірджинії та Мічигані, завод з виробництва мобільних телефонів в Іллінойсі та комерційна нерухомість у Техасі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *