Рецепт дня: Пиріг з лимонами

У холодну пору року цитрусові десерти на вагу золота! І зовсім не через дорожнечу інгредієнтів, адже вони звичайнісінькі. Страви з лимоном відмінно піднімають настрій та опір вірусам. Ділимося з вами корисним матеріалом про те, як приготувати пиріг із лимонами.

Начинка нагадує лимонний курд або ніжну карамель – солодка але не занадто. А ще дуже запашна! У нашому рецепті тісто робиться без дріжджів. Але завдяки кефіру та розпушувачу виходить повітряним. Обов’язково спробуйте цей варіант.

Складові
Пшеничне борошно 500 г, Маргарин 200 г, Кефір 250 мл, Розпушувач 1 дріб., Лимон 2 шт., Цукор 300 г.

Приготування
1. Маргарин наріжте на шматочки (або натріть на тертці). Змішайте з борошном і розминайте руками для отримання дрібної крихти.

2. Додайте розпушувач, кефір та замісіть м’яке тісто. Розділіть його на дві частини та залиште відпочивати під плівкою на 30 хвилин.

3. За цей час приготуйте начинку. Пропустіть лимони через м’ясорубку (або подрібніть у блендері). Змішайте з цукром для отримання густої солодкої маси.

4. Тісто розкатайте у два пласти. Покладіть перший у змащену форму, викладіть лимонну начинку і накрийте другим. Защіпніть краї. Випікайте пиріг 40 хвилин при 200 градусах.

Цей пиріг готували ще наші бабусі. Ось, наприклад, способи подачі зі старої радянської кулінарної книги: зі сметаною, ванільним пломбіром чи просто із цукровою пудрою. Також лимонний пиріг буде добрий і зі збитими вершками, і навіть без будь-яких добавок. Ідеальний десерт до чаю!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *