Як Кам’янське готується до можливого блекауту

Сьогодні голова Кам’янської районної військової адміністрації Олег Гапіч, мер Каменського Андрій Білоусов та його заступники – Олександр Чернишов та Світлана Колісниченко перевірили роботу “Пунктів Незламності” у нашому місті.

Вони побували у школах №4 та №27, у ДЮСШ №2 та у лівобережному Будинку творчості. Скрізь у цих місцях “Пункти Незламності” готові до прийому людей у ​​разі блекауту: встановлені бензинові генератори, електричні обігрівачі, створено запас питної та технічної води та медикаментів. Також тут працюють медпункти та можна зарядити гаджети. Найближчими днями буде завезено лавочки, на яких зможуть розміститися люди. Кожен пункт готовий прийняти від 200 до 400 осіб. У кожному з них люди можуть випити чай чи каву з печивом.

Крім того, Гапіч та Білоусов перевірили роботу свердловин, пробурених на лівому березі: біля ДЮСШ №2 та Будинку дитячої творчості. Під час об’їзду у робочому порядку обговорювалися питання постачання Пунктів паливом, питною водою, призначення відповідального за кожний Пункт. Надалі планується забезпечити ці місця інтернетом.

– На сьогоднішній день у Кам’янському вже працює 9 “Пунктів Незламності”, ведуться роботи з відкриття ще 12, – зазначив Андрій Білоусов. – Уже найближчими днями вирішуватимуться питання щодо забезпечення їх усім необхідним, щоб у разі надзвичайних ситуацій вони могли прийняти якнайбільше кам’янчан. Щодо свердловин, всього їх містом планується 28, з них 15 – на лісовому березі. Деякі з них уже працюють, ще частина буде відкрита до нового року, решта – протягом січня. Усі ці роботи перебувають під постійним контролем міської влади.

– Виконуючи вказівку Офісу Президента, у Кам’янському районі обладнано понад 60 “Пунктів Незламності”, – зазначив Олег Гапіч. – Районна військова адміністрація спільно з місцевою владою вирішує питання забезпечення їх усім необхідним, щоб у разі блекауту люди були захищені та отримували послуги з життєзабезпечення.

м

 

м

и

д

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *