У Дніпрі чоловік торгував гуманітаркою

При процесуальному керівництві Лівобережної окружної прокуратури м. Дніпро до суду направлено обвинувальний акт щодо місцевого жителя за фактом продажу товарів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненого у значному розмірі під час військового стану, незаконного переправлення осіб через державний кордон України, підробки та використання наперед підроблених офіційних документів (ч. 3 ст.201-2, ч.2 ст.332, ч. ч. 1,3,4 ст.358 КК України).
За даними слідства, чоловік отримав вантаж із гуманітарною допомогою – продуктами харчування та засобами особистої гігієни, які були ввезені в Україну з країни Європейського Союзу для бійців Збройних Сил України від керівника благодійного фонду для зберігання. Надалі обвинувачений реалізовував гумодопомогу за кошти на території області.
Під час розслідування злочину правоохоронцями задокументовано продаж гуманітарної допомоги на суму майже 2 млн грн.
Крім того, чоловік отримав друк благодійної організації, за допомогою якої зробив підроблені документи для виїзду двох водіїв через державний кордон України з метою отримання та перевезення гуманітарних вантажів для потреб ЗСУ.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділення поліції №2 Дніпровського районного управління поліції ГУНП у Дніпропетровській області під час оперативного супроводу співробітників СБУ у Дніпропетровській області.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *