Рецепт дня: 3 швидкі закуски з оселедцем

Багато хто любить оселедець у всіх його варіаціях. Салати та закуски з нього виходять чудовими! Але звичайна «Оселедець під шубою» вже якось набридл. Що ж робити?

На допомогу прийде енциклопедія рецептів народів світу. Тут стільки пропозицій щодо приготування різних закусок з оселедцем! Ми вибрали три найкращі варіанти. Ну що ж, готуймо разом!

закуска с сыром

Закуска з оселедця з плавленим сиром
1 малосолений оселедець
1 морквина
1 плавлений сир (приблизно 70-100 г)
2 ст. л. майонезу
50 г вершкового масла
сіль та чорний перець за смаком

Моркву відварюємо прямо в шкірці. Очищаємо та ріжемо на маленькі кубики.
Чистимо рибу, прибираючи хребет, великі кісточки та шкіру. Отримане філе нарізаємо також на дрібні кубики.
Натираємо плавлений сир на тертці. Є одна цікава хитрість, яка допомагає швидко та без особливих зусиль натерти м’який сир. Для цього спочатку змастіть тертку олією. Завдяки цьому продукт добре відстає від поверхні.
На останньому етапі всі інгредієнти з’єднуємо разом, солимо, перчимо та заправляємо майонезом.
Отриману намазку використовують для приготування бутербродів. Для цього тонко наріжте багет на шматочки, намажте приготовлену закуску і прикрасьте гілочками зелені. От і все! Смачне, а найголовніше, швидке частування готове, можна подавати до столу.

блюдо с селедкой

Закуска з оселедця з яйцями

250 г малосоленого оселедця
3 варені яйця
1 ч. л. французької гірчиці із зернами
1 пучок кропу
1 лимон
житній хліб

Щоб приготувати з оселедця цю страву, спочатку потрібно відварити яйця і дрібно нарізати.
Потім приступаємо до очищення оселедця. Готове філе нарізаємо також на маленькі кубики.
Пучок кропу добре миємо, просушуємо і подрібнюємо.
З половинки лимона вичавлюємо сік.
З’єднуємо всі складові разом, додаємо гірчицю та заправляємо лимонним соком.
Перемішуємо, намазуємо на шматочки житнього хліба. Ця закуска відмінно підійде для тих, хто відмовився від вживання майонезу та іншої жирної їжі. Якщо ви чекаєте гостей, які віддають перевагу правильному харчуванню, ця страва стане відмінним варіантом для частування.

Закуска з оселедця з грибами

1 малосолоний оселедець
100 г плавленого сиру (типу «Янтар»)
50 г маринованих печериць
1 ст. л. подрібненого кропу плюс пару гілочок для прикрашання
8 шматочків чорного хліба
1 помідор для прикрашання

Розбираємо рибу на філе та видаляємо всі кісточки.
Печериці чистимо і подрібнюємо. Кріп дрібно нарізаємо.
Відрізаємо великий шматок харчової плівки. Викладаємо на один бік рибного філе, закриваємо іншою стороною плівки та злегка відбиваємо.
Відкриваємо плівку, намазуємо на рибу плавлений сир, викладаємо нарізані гриби та кріп.
За допомогою плівки згортаємо рибу з начинкою в рулет та кладемо в холодильник на 2 години.
Із чорного хліба робимо грінки. Нарізаємо його на кружки або квадрати та просушуємо в духовці близько 5 хв.
Дістаємо з холодильника рулет. Ріжемо його на шматочки.
На підсушений хліб намазуємо плавлений сир, викладаємо шматочки рулету і зверху прикрашаємо помідором та зеленню.

Ось так просто можна приготувати цікаву та смачну закуску. Ці рецепти з оселедцем допоможуть вам урізноманітнити та прикрасити святковий стіл.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *