Categories: Економіка

До уваги кам’янчан: бензин та дизпаливо дорожчають

В Україні цього тижня роздрібні ціни на пальне зросли в середньому на 71 коп. на бензин А-95 та 39 коп. на дизпаливо, до 51,55 грн/л та 54,87 грн/л відповідно.

Про це повідомляє enkorr.

Зокрема, всі види палива подорожчали у мережі “Приват” на 2 грн/л (мережі “Авіас”, ANP та інші), на яку раніше надходило паливо, перероблене з нафти “Укрнафти”. Але остання була передана в управління державі на початку листопада, і тепер АЗС Ігоря Коломойського змушені працювати на імпортному паливі. Бензин марки А-95 на цих заправках подорожчав до 53 грн/л, ДП – до 55 грн/л. Таким чином, економ-мережа зрівнялася із преміальними мережами за вартістю палива.

Цей крок покликаний знизити продаж палива до збільшення поставок, оскільки в АЗС “Привата” спостерігається нестача запасів. За словами експертів, мережі шукають нових постачальників та вільні обсяги палива на внутрішньому та зовнішньому ринках, чинячи великий тиск на оптові ціни.

Крім того, на 2-2,2 грн/л подорожчало паливо у мережах Mango, “Автотранс” та Neftek.

У “БРСМ-Нафта”, Chipo, BVS, “Авантаж 7”, AMIC та інших паливо подорожчало на 0,3-1,4 грн/л. ОККО, Shell, WOG, Socar та інші великі компанії залишили колишні ціни на бензин та дизель.

Причинами подорожчання бензину та дизпалива в Україні стали різке зростання попиту через використання генераторів та певні проблеми з постачанням через брак вільних ресурсів на ринку Європи. При цьому дефіцит палива в Україні, як це було в травні, не прогнозується.

Margaret

Recent Posts

У Дніпрі 12-річна дівчина “накачалася” алкоголем і потрапила до лікарні

До однієї з лікарень Дніпра потрапила 12-річна дівчина, в якої виявили алкогольну інтоксикацію, передає "Відомо"…

17 години ago

У Кам’янському стартував довгостроковий творчий проєкт «АРТ-терапія – лікуємо мистецтвом» (відео)

На арт-заході побував міський голова Андрій Білоусов. "Викладачі мистецьких шкіл міста, бібліотекарі, керівники творчих гуртків…

17 години ago

Мешканець Кам`янського району пограбував перехожого

У Верхівцеве поліцейські затримали 22-річного зловмисника, який пограбував перехожого. Під приводом надання допомоги підозрюваний викрав…

17 години ago

Братовбивство під Дніпром

У Нікополі поліцейські повідомили про підозру 37-річному нападнику, який побив рідного брата до смерті. Конфлікт…

17 години ago

Театр Кам’янського розігрує квитки

Театр ім. Лесі Українки розігрує два запрошення на дві персони кожне на оперету “ЛЕТЮЧА МИША”,…

18 години ago

Дніпропетровщину атакували дронами

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вчора до пізнього вечора російська армія била по…

18 години ago