Рецепт дня: Заливний пиріг з варенням

Найкраща випічка – та, яка приготовлена з любов’ю. Цим і відрізняються домашні пироги від магазинної продукції. До того ж на приготування десертів йде набагато менше коштів, ніж на їхню покупку. Найніжніший заливний пиріг із варенням тому доказ.

Для випікання цих солодких ласощів потрібні найбюджетніші продукти. Замішайте нашвидкуруч рідке тісто і дістаньте баночку вашого улюбленого варення. Не пройде й години, як на вашій кухні красуватиметься апетитний пиріг. Начинка в ньому залишиться посередині, зробивши цей десерт неймовірно красивим у розрізі.

Щоб спекти такі ласощі, ви можете використовувати як варення, так і джем. Спробуйте взяти як начинку заморожені ягоди чи свіжі фрукти. З такими добавками випічка вийде не менш смачною.

Складові
Пшеничне борошно 200 г, Розпушувач 1 ч. л., Молоко 100 мл, Цукор 120 г, Яйце 2 шт., Соняшникова олія 80 мл, Сіль 0,25 ч.л., Варення 300 г.

Приготування
У глибокій мисці збиваємо яйця з цукром та сіллю. Вливаємо соняшникову олію та молоко. Ретельно все перемішуємо. Додаємо просіяне пшеничне борошно з розпушувачем. Замішуємо однорідне тісто.

Форму для випікання застеляємо пергаментом. Змащуємо його олією. Вливаємо половину загальної кількості тісту. Відправляємо в розігріту до 100 градусів духовку на 10 хвилин.

Виймаємо форру із трохи підпеченим тістом і зверху викладаємо вварення, рівномірно його розподіляючи.
Зверху виливаємо тісто, що залишилося. Акуратно його рівняємо. Відправляємо в духовку ще на 30 хвилин при 180 градусах.

Потім вам залишиться лише дістати пиріг, дати йому трохи охолонути і розрізати на порційні шматочки, щоб подати до чаю. Якщо у вас залежалася баночка варення, пускайте її в хід. Спечіть такий ніжний пиріг із соковитою начинкою вже цих вихідних. Рідні обов’язково скажуть вам дякую!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *