Рецепт дня: Печінка у гірчичному соусі

Принадність такої печінки в її оригінальній підливі. Сметана з цибулею роблять її соковитішою, а гірчиця додає м’якості. При цьому продукт не потрібно довго вимочувати або якось по-особливому нарізати. Дотримуючись простих кроків у рецепті нижче, у вас 100% вийде ніжна печінка, яка завжди доречна. Адже окрім відмінного смаку, ви отримаєте ще й купу корисностей. А це важливо, особливо в холодну пору!

Уявляєте, з 290 існуючих амінокислот у яловичій печінці міститься цілих 12. Мало який продукт може похвалитися такими показниками. Тут вам і найважливіші вітаміни, і мідь, і залізо, і навіть В12, необхідний для хорошої роботи нервової та імунної систем. Ми рекомендуємо приготувати м’яку печінку в гірчичному соусі вже сьогодні!

Складові
Яловича печінка 700 г, Сметана 8 ст. л., Цибуля 2 шт., Часник 3 зуб., Цукор 1 ч. л., Гірчиця 2 ч. л., Соняшникова олія 6 ст. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком.

Приготування
Добре помийте та очистіть печінку від плівок. Наріжте на порційні шматочки.

Подрібніть цибулю та часник. Залийте печінку окропом і залиште на 5–7 хвилин. Таким чином видаляється сирий запах та гіркота.

Посипте цибулю цукром і обсмажте до золотистого кольору.

Приготуйте соус: сметану змішайте з гірчицею і посоліть до смаку.

До смаженої цибулі додайте часник. Перемішайте.

Злийте з миски з печінкою воду. Викладіть печінку на сковорідку із цибулею. Посоліть, поперчіть і, помішуючи, смажте протягом 5 хвилин. Все полийте сметанно-гірчичним соусом. Перемішайте.

Тушкуйте печінку 10-12 хвилин під кришкою. Коли приготується, подавайте із улюбленим гарніром.

Яловича печінка у сметанно-гірчичному соусі відмінно поєднується з овочами, рисом та картопляним пюре. Якщо ви не любите часнику, можна і без нього. А щоб під час тушкування сметана не згорнулася та не розшарувалася, змішайте її з ложкою борошна перед додаванням у сковороду. Сміливо замінюйте сметану вершками будь-якої жирності: на смак це не вплине.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *