Надзвичайні події, що трапилися у Кам’янському минулого тижня

За минулий тиждень пожежно-рятувальні підрозділи Кам’янського району здійснили  20 оперативно-рятувальних виїздів, з них: 7 разів на пожежі, з яких 1 раз в інший район виїзду; 5 разів на допомогу населенню та екстреним службам; 7 разів на інформацію не підтвердилась; один раз на хибне спрацювання АПС. За минулий тиждень врятовано 1 особу, загиблих та травмованих не було.

Серед основних надзвичайних подій минулого тижня у місті Кам’янське:

1 грудня о 15:32 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання у житловому будинку, розташованому на вулиці Воїнів-афганців Дніпровського району міста. За викликом відразу ж було направлено черговий караул 7 та 9 ДПРЧ 1 ДПРЗ. Прибувши на місце події за вказаною адресою, рятувальники встановили, що в житловому будинку на 10-му поверсі в житловій кімнаті однієї з квартир горить домашнє майно та диван на загальній площі – 8 м2. Пожежу ліквідовано о 16:17 за допомогою подачі одного ствола “Protek”.  До гасіння було залучено 15 чоловік особового складу та 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки. Загиблих та травмованих на події не було. Причину пожежі встановлюють слідчі національної поліції.

Цього ж дня близько п’ятої години дня надійшло повідомлення про ще одну пожежу в житловому будинку, тільки цього разу по вулиці Затишній Південного району міста. На місце події було направлено чергові караули  8 та 7 ДПРЧ 1 ДПРЗ. По прибуттю та після проведення розвідки було встановлено, що на першому поверсі житлового будинку горить квартира в якій знаходиться власник. Потрапивши в квартиру рятувальники вивели на свіже повітря чоловіка – 1948 року народження та передали працівникам швидкої, в квартирі горіло домашнє майно на загальній площі 15 м2. Пожежа була ліквідована о           17 год. 44 хв за рахунок подачі двох стволів “Protek”. Загиблих та травмованих на події не було. Причину пожежі встановлюються слідчі національної поліції. На події працювало 14 чоловік особового складу та 3 одиниця техніки.

Шановні громадяни! Зважаючи на невтішну статистику щодо виникнення побутових пожеж, Кам’янське районне управління Головного управління Державна служба України з надзвичайних ситуацій  у Дніпропетровській області закликає усіх дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками.

Нехтування правилами безпеки призводить до того, що у житлових будинках пожежі виникають значно частіше. Аналіз пожеж частіше показує, що винуватцями більшості з них є самі мешканці, які зневажають правилами пожежної безпеки.

Тільки дотримання правил пожежної безпеки дозволить надійно захистити вас і ваш будинок від пожежі! Бережіть себе та своїх близьких!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *