Який фільм стане кращим на «Оскарі» 2023?

В Америці розпочався сезон нагороджень. Одними з перших своїх фаворитів за 2022 рік, що вже майже минув, назвали кінокритики Нью-Йорка. Це означає, що вже можна приблизно прикинути список номінантів «Оскара» 2023, зокрема і в головній категорії «кращий фільм року».

Так, на думку нью-йоркських критиків, кращою стрічкою стала драма режисера Тодда Філда «Тар» з Кейт Бланшетт у головній ролі. Це історія вигаданої диригентки Лідії Тар, яка намагається завершити симфонію, що має стати вершиною її творчості. Але кар’єра жінки опиняється під загрозою через звинувачення у сексуальному зв’язку зі скрипалькою оркестру.

Світова прем’єра картини відбулася 1 вересня на Венеційському кінофестивалі, де Бланшетт була нагороджена Кубком Вольпі. Критики Нью-Йорка теж назвали її найкращою актрисою року.

Кращим актором визначили Коліна Фаррелла, причому одразу за дві роботи: у драмедії Мартіна МакДони «Банши Інішерина» і у науковій фантастиці Когонади «Після Янґа». МакДона отримав приз за кращий сценарій.

Тим часом доволі несподівано режисером року нью-йоркські критики назвали індійського постановника Ш. Ш. Раджамулі за історико-епічну драму «RRR».

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *