Каметсталь відновлюється після блекауту

Як відомо, Каметсталь після блекауту 23 листопада не змогла поновити повноцінну роботу.

Наші джерела на підприємстві повідомляють про те, що комбінат фактично зупинено, у ряді цехів спостерігається підтоплення, вода затопила навіть глухий кут трамвайного маршруту № 4.

Навіть у Метінвесті визнали, що комбінат у Кам’янському – єдине підприємство групи, яке не змогло запуститися після блекауту. Проте, як повідомили у прес-центрі Каметсталі, тривають активні відновлювальні роботи.

«У ремонтно-механічному цеху Каметсталь власними силами відновлюють обладнання доменних печей, яке було пошкоджене внаслідок аварійного відключення енергопостачання 23 листопада через російські теракти на інфраструктурних об’єктах України.

Електрогазозварники, слюсарі-ремонтники, слюсарі механозбиральних робіт, інші фахівці РМЦ майже цілодобово працюють на дільниці термообробки і зварювання, виконуючи важливе замовлення доменного цеху. Ремонтники відновлюють фурмені холодильники доменних печей комбінату, які постраждали під час загального відключення електроенергії.

Фурмені холодильники – дуже важливе обладнання для стабільного технологічного процесу, призначене для охолодження фурм гарячого дуття у доменних печах. Внаслідок різкого обмеження енергопостачання були вимушено зупинені насоси, які подають холодну воду через ці холодильники. Надвисока температура і утворена пара призвели до ушкодження зварювальних швів устаткування.

Спеціалісти насамперед визначають ушкоджені місця мідної «сорочки» холодильників, а далі – ремонт. Проточують зварювальний шов на верстаті, вирізають старі частини, проводять необхідну обробку, і найголовніше – напівавтоматичне зварювання для заповнення шва.

«Важливий етап – гідравлічні випробування, або так зване опресування відновлених фурмених холодильників. Його результати підтверджують якість проведеного ремонту, після чого обладнання повертається в цех для встановлення на доменні печі, які необхідно якнайшвидше знову поставити до роботи», – пояснює заступник начальника ремонтно-механічного цеху з ремонтно-експлуатаційного металу Олександр Лончук.

Загалом для відновлення стабільного технологічного процесу необхідно відремонтувати 35 фурмених холодильників. Значну їх частину фахівці РМЦ вже відновили та повернули в доменний цех і продовжують виконувати своє важливе завдання», –  йдеться у повідомленні.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *