Рецепт дня: Поживний грузинський суп

Коли приходять морози, у Грузії прийнято готувати наваристий татаріахни. Це поживний суп з великою кількістю м’яса та овочів. На приготування такої страви за класичним рецептом вам знадобиться не більше 2 годин. До того ж більшу частину цього часу ваша безпосередня присутність на кухні необов’язкова.

Ця густа грузинська юшка – ідеальний варіант для обіду взимку. Вона здатна і зігріти, і добре наситити. Кращої комбінації для супу в холодну пору і не вигадаєш!

Для приготування справжньої грузинської юшки не варто брати пісний шматок яловичини. Щоб бульйон вийшов наваристим, необхідно вибирати м’ясо з прошарком жиру. Завдяки цьому страва вийде такою, як треба.

Складові
Яловичина 700 г, Вода 1,5 л, Цибуля 2 шт., Корінь селери 50 г, Петрушка 50 г, Морква 1 шт., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Лавровий лист 2 шт.

Приготування
Помістіть яловичину у велику каструлю та залийте її водою. Додати лавровий лист і чорний перець горошком. Доведіть до кипіння та зменште вогонь до мінімального. Варіть протягом години.

Очистіть моркву, корінь селери та цибулю. Промийте петрушку. Додайте підготовлені інгредієнти, сіль і чорний мелений перець до м’яса. Варіть все ще протягом 60 хвилин.

Дістаньте м’ясо і наріжте його невеликими шматочками. Всипте яловичину назад у бульйон. Зніміть каструлю з вогню.

Традиційно татаріахні подають із різними добавками. Промийте петрушку та дрібно її наріжте. Очистіть часник і пропустіть через прес. Додайте до овочу 2 ст. л. рослинної олії і добре перемішайте. Розкладіть по різних піалках зелень, часникову суміш і аджику, а потім презентуйте їх з ароматною юшкою своїм домашнім. Поживний татаріахні з такими добавками та скибочками свіжого хліба точно припаде до душі вашим близьким.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *