Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Ароматний пиріг з капустою та картоплею

Думаєте, тільки з дорогих продуктів можна приготувати смачну та ароматну страву, яка заслуговує на святковий стіл? Розіб’ємо всі ваші стереотипи завдяки всього одному рецепту. Використовуючи найдешевші інгредієнти, які є на кожній кухні, можна приготувати ароматний пиріг з капустою та картоплею!

Звичайно, необов’язково подавати цю страву саме на домашнє гуляння. Рецепт настільки простий, що овочевий пиріг можна готувати будь-якого дня після роботи. Ви не витратите багато часу та сил, зате вечеря вийде ситною та дуже апетитною. Поєднання продуктів неймовірно вдале.

Ця вечеря за копійки точно сподобається вам та всій вашій родині. Для прикраси посипте овочевий пиріг без тіста рубаною зеленню. Виявляється, можна приготувати ситне і смачне гаряче без м’яса! Беріть рецепт на замітку та спробуйте.

Складові
Цибуля 1 шт., Соняшникова олія до смаку, Морква 1 шт., Картопля 3 шт., Капуста білокачанна 400 г, Молоко 70 мл, Вершкове масло 50 г, Часник 1 зуб., Червона цибуля 2 шт., Цукор 2 ст. л. , Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Італійські трави за смаком, Томатна паста 3 ст. л., Твердий сир 100 г.

Приготування
Наріжте цибулю кубиками і обсмажте її в олії на сковороді.

Моркву натріть на великій тертці і додайте до цибулі. Картоплю очистіть і наріжте великими шматочками. Залийте водою, підсоліть та відваріть до готовності.

Дрібно наріжте капусту і відправте її на сковороду до цибулі та моркви. Обсмажуйте інгредієнти під кришкою до м’якості.

До готової картоплі додайте молоко та вершкове масло, розімніть її до стану пюре. Додайте до неї натертий на тертці часник і перемішайте.
Крупно наріжте червону цибулю і подрібніть в блендері з додаванням невеликої кількості води.

До цибулевої суміші додайте сіль, перець, італійські трави та томатну пасту. Перемішайте інгредієнти та додайте ще трохи води за необхідності. Повинна вийти консистенція заливки.

Влийте томатно-цибулеву заливку до овочів на сковороді, доведіть до кипіння і готуйте ще трохи.

У форму для запікання викладіть спершу капустяно-томатний шар, а потім картопляний. Розрівняйте його. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 °С духовці до готовності.

Зверніть увагу на цікавий цибулево-томатний соус, який використовується в цьому рецепті пирога з капустою та картоплею. Беріть його на замітку та використовуйте для інших страв: м’ясних пирогів, котлет. Невелика гіркота цибулі поєднується із солодкістю цукру, що відмінно підкреслить смак м’яса.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському привітали працівників соціальної сфери з професійним святом (відео)

Напередодні Дня працівника соціальної сфери у театрі імені Лесі Українки відбулися урочистості. Від імені всієї…

8 години ago

У Кам’янському пройшли обласні футбольні змагання

У Кам’янському на стадіоні по проспекту Конституції 30 жовтня відбувся матч чемпіонату Дніпропетровської області ДЮФЛДО…

9 години ago

Камʼянське успішно представили на міжнародній освітній виставці

29-31 жовтня 2025 року відбулася XVII міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті». Заклади освіти Камʼянського…

10 години ago

У Вінниці спіймали дівчину з Дніпропетровщини, яка пограбувала пенсіонерку

Оперативники затримали дівчину, яка викрала у вінницької пенсіонерки гроші та прикраси. Завдяки системі вуличного відеоспостереження…

11 години ago

До уваги кам’янчан: у вихідні в місті буде гучно

УВАГА працівникам і жителям міста! Каметсталь повідомляє - 2 листопада з 09:00 протягом 48 годин…

11 години ago

“Бугонія”, “Блакитна стежка” та “Depeche Mode: M”: головні кінопрем’єри тижня

Серед головних прем'єр в кінотеатрах України цього тижня – новий фільм Йоргоса Лантімоса "Бугонія" з…

11 години ago