Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Ароматний пиріг з капустою та картоплею

Думаєте, тільки з дорогих продуктів можна приготувати смачну та ароматну страву, яка заслуговує на святковий стіл? Розіб’ємо всі ваші стереотипи завдяки всього одному рецепту. Використовуючи найдешевші інгредієнти, які є на кожній кухні, можна приготувати ароматний пиріг з капустою та картоплею!

Звичайно, необов’язково подавати цю страву саме на домашнє гуляння. Рецепт настільки простий, що овочевий пиріг можна готувати будь-якого дня після роботи. Ви не витратите багато часу та сил, зате вечеря вийде ситною та дуже апетитною. Поєднання продуктів неймовірно вдале.

Ця вечеря за копійки точно сподобається вам та всій вашій родині. Для прикраси посипте овочевий пиріг без тіста рубаною зеленню. Виявляється, можна приготувати ситне і смачне гаряче без м’яса! Беріть рецепт на замітку та спробуйте.

Складові
Цибуля 1 шт., Соняшникова олія до смаку, Морква 1 шт., Картопля 3 шт., Капуста білокачанна 400 г, Молоко 70 мл, Вершкове масло 50 г, Часник 1 зуб., Червона цибуля 2 шт., Цукор 2 ст. л. , Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Італійські трави за смаком, Томатна паста 3 ст. л., Твердий сир 100 г.

Приготування
Наріжте цибулю кубиками і обсмажте її в олії на сковороді.

Моркву натріть на великій тертці і додайте до цибулі. Картоплю очистіть і наріжте великими шматочками. Залийте водою, підсоліть та відваріть до готовності.

Дрібно наріжте капусту і відправте її на сковороду до цибулі та моркви. Обсмажуйте інгредієнти під кришкою до м’якості.

До готової картоплі додайте молоко та вершкове масло, розімніть її до стану пюре. Додайте до неї натертий на тертці часник і перемішайте.
Крупно наріжте червону цибулю і подрібніть в блендері з додаванням невеликої кількості води.

До цибулевої суміші додайте сіль, перець, італійські трави та томатну пасту. Перемішайте інгредієнти та додайте ще трохи води за необхідності. Повинна вийти консистенція заливки.

Влийте томатно-цибулеву заливку до овочів на сковороді, доведіть до кипіння і готуйте ще трохи.

У форму для запікання викладіть спершу капустяно-томатний шар, а потім картопляний. Розрівняйте його. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 °С духовці до готовності.

Зверніть увагу на цікавий цибулево-томатний соус, який використовується в цьому рецепті пирога з капустою та картоплею. Беріть його на замітку та використовуйте для інших страв: м’ясних пирогів, котлет. Невелика гіркота цибулі поєднується із солодкістю цукру, що відмінно підкреслить смак м’яса.

Олена

Recent Posts

Мер Кам’янського отримав подяку за підтримку захисників від центру спеціального призначення «Схід»

Мер Кам'янського зустрівся з військовослужбовцями та командиром військової частини А4804 окремого центру спеціального призначення «Схід»…

10 години ago

Мешканець Кам’янського району вчиняв диверсії на залізниці

Служба безпеки та Національна поліція затримали ще шістьох російських агентів, які вчиняли підпали у різних…

11 години ago

Дніпрянин порізав знайому ножем: що вирішив суд

За нанесення тяжких тілесних ушкоджень жінці обвинувачений проведе 5 років за ґратами – вирок суду.…

12 години ago

У Кам’янському пройде літній тренувальний табір з кіокушин-кан карате

У Кам'янському з 14 по 17 серпня 2025 року відбудеться літня навчально-тренувальна школа Дніпровського бранчу…

12 години ago

Олена-Христина Лебідь виходить заміж: Павло Розенко їй освідчився

Відомій телеведучій Олені-Христині Лебідь освідчився її коханий, Павло Розенко. Про це він сам розповів за лаштунками концерту «Музична платформа». Ведуча перебуває…

13 години ago

На Дніпропетровщині повісився чоловік

Вранці у вівторок, 5 серпня, у Кривому Розі неподалік Коксохіму біля магазину виявили тіло чоловіка,…

13 години ago