У Кам’янському удосконалять систему оповіщення та закуплять термінали Starlink

На позачерговій сесії міськради депутати ухвалили Програму удосконалення та розвитку місцевої системи централізованого оповіщення цивільного захисту на території Кам’янської міської територіальної громади на 2022-2023 роки.

Програма передбачає встановлення системи супутникового зв’язку Starlink, джерел резервного живлення та засобів зв’язку (цифрових радіостанцій, ретраляторів стаціонарних радіостанцій) та подальшого розвитку місцевої системи централізованого оповіщення, встановлення обладнання гучномовного зв’язку (вуличних гучномовців), встановлення електронних сирен та інформаційних табло, ремонт та технічне обслуговування. місцевої системи централізованого оповіщення.

Так, згідно з Програмою, до кінця цього року в Кам’янському мають придбати системи супутникового зв’язку Starlink, джерела резервного живлення та засоби зв’язку (цифрові радіостанції, ретралятори стаціонарних радіостанцій). На це витратить 233,4 млн. грн.

Також до кінця цього року передбачено ремонт місцевої системи централізованого оповіщення, на що загалом піде 700 тис. грн. Монтаж системи оповіщення на відкритих територіях та всередині приміщень – 2,9 млн. грн.

На 2023 рік поки що заплановано лише ремонт та технічне обслуговування місцевої системи централізованого оповіщення, на що планують виділити 546 тис. грн.

Програми розрахована на 2022–2023 роки, в один етап із січня 2022 року до грудня 2023 року включно. Необхідні кошти для її реалізації виділятимуть із бюджету Кам’янської міської територіальної громади.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *