Поліція Кам`янського застерігає

Поліцейські Кам`янського застерігають громадян від шахрайства, пов’язаного із виплатами матеріальної допомоги вимушеним переселенцям.
У таких випадках шахраї використовують фішингові сайти. Фішинговий сайт – це підроблений сайт, який повністю копіює реальний вебресурс. Різниця може бути лише в одній літері або в символі. Коли на такому сайті ви вводите особисті дані, наприклад, банківські реквізити, зловмисники отримують вашу конфіденційну інформацію.
Зазвичай шахраї розсилають SMS-повідомлення з інформацією про виплату матеріальної допомоги вимушеним переселенцям. В повідомленні шахраї дають посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. За посиланням треба ввести персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей. Після введення конфіденційних даних, громадяни автоматично передають їх шахраям. Після цього зловмисники привласнюють їхні гроші.
Поліція звертається до громадян із закликом – бути пильними та обережними! Радимо отримувату інформацію лише з офіційних джерел та не переходити на сумнівні посилання і ні в якому разі не повідомляти конфіденційну інформацію стороннім.
Якщо ви все ж таки потрапили у пастку шахраїв, не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102», адже розкриття подібних злочинів багато в чому залежить від своєчасного звернення.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *