«Найкращий педагог Кам’янського-2022»

Поки педагогічна та батьківська громадськість, а також Департамент з гуманітарних питань Кам’янського ламають голову, кого визнати найкращим учителем року, що минає, у нас з’явилася дуже незвичайна ідея. Проте про все по порядку.
Почнемо з історії, яку розповіли наші читачі. Днями ввечері відбулася звичайна для сьогодення картина – в одному з багатоповерхових будинків відключили світло. А от у хаті через дорогу не відключали. І так відбувається вже багато днів поспіль: один будинок відключають постійно, світло є лише кілька годин на добу, а будинок навпаки або зовсім не відключають, або відключають вкрай рідко. І 4-річна дитина, яка живе з батьками в «темному» будинку, висловила свою версію таких несправедливих відключень: «Мамо, напевно, в тій оселі живуть хороші дітки, і у них завжди світло, а от у нашій дітлахах погані, тому в нас завжди темно». Погодьтеся, версія дивовижна!
І ось у нас народилася думка – адже який блискучий педагогічний хід придумали в ДТЕК Дніпровські електромережі! Батьки тепер можуть лякати своїх малолітніх чад – мовляв, будеш погано поводитися, прийде злий дядько (або Бабай, або Кощій, або диво-юдо, це хто як сфантазує) і відключить нам світло, сидітимеш у темряві, без телевізора та комп’ютера! А будеш гарною дитиною – буде у нас світло та затишно. Макаренко зі своєю «Педагогічною поемою» нервово курить осторонь: куди йому до наших енергетиків!
Звичайно, все це – жарт, хоча історія з версією 4-річного кам’янчанина про відключення світла для поганих дітей – правда. А якщо серйозно, то нинішня ситуація, коли одні будинки та мікрорайони майже не відключають, а інші відключають постійно, спричиняє обурення кам’янчан. Енергетики виправдовуються – мовляв, є об’єкти критичної інфраструктури, які відключати не можна (лікарні, насосні, котельні, пожежні частини тощо), і будинки, що знаходяться на одній лінії з такими об’єктами, також уникають відключень. Тоді що заважає енергетикам опублікувати список будинків, які не відключатимуться, а заразом і список будинків, де відключення будуть? І чи справедливо розподілити час відключень для тих, хто підлягає відключенням? А для цього скласти чіткий графік зі списками будинків та датами їх «стабілізаційних» (або як там ще вигадають їх назвати) відключень? І не той заплутаний графік, який нині опублікований на сайті ДТЕК, де чорт ногу зломить, а нормальний графік, який передати міській владі Кам’янського, щоб ті опублікували його на своїх ресурсах та через «Інформаційні системи» попереджали хоча б за кілька годин, де й коли чекати знеструмлення? Тоді б і обурень не було, люди б зрозуміли – йде війна, і треба зазнати темряви. А то виходить – одним терпіти, а іншим весь час бути зі світлом. Чи почують цей заклик енергетики?
А щодо «найкращого педагога Кам’янського-2022» все ж таки треба було б подумати. Або хоча б запровадити номінацію «За найкращі інновації у сфері виховання дітей». І переможцем у ній визнати, звичайно, ДТЕК Дніпровські електромережі.
Нагадаємо, компанію ДТЕК пов’язують із донецьким олігархом (чи вже не донецькими та не олігархом?), мільярдером Рінатом Ахметовим…

На фото: цікаво, а лампа поруч із Рінатом Леонідовичем запитана чи теж стабілізаційно відключена?

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *