Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Бісквітний кекс з яблуками

Безумовно, у святкові дні всі господині годинами стоять на кухні, щоб приготувати ошатний багатошаровий торт. Але в будні дні хочеться зовсім іншого: простого частування до філіжанки ароматного гарячого чаю. Саме для цього і створено бісквітний кекс «Чотири чверті».

Таку цікаву назву вигадали для випікання французи. Основних інгредієнтів для приготування бісквітного тіста потрібно в рівних пропорціях – по 250 г. Звідси і цікава назва. Аналогом в англійській кухні служить «фунтовий кекс», для якого використовували по 1 фунту борошна, яєць, олії та цукру.

Складові
Яблуко 3 шт., Кориця 2 ч. л., Цукор 300 г, Пшеничне борошно 250 г, Вершкове масло 250 г, Яйце 4 шт., Лимон1 шт., Розпушувач 12 г, Сіль 0,5 ч. л., Ванільний екстракт 1 ст. л.

Приготування
Збийте яйця з 250 г цукру. Додайте сіль, лимонну цедру та лимонний сік. Добре перемішайте.

Просійте половину борошна та перемішайте тісто до однорідності. Потім введіть половину розм’якшеного вершкового масла і знову перемішайте. Таким же чином додайте борошно і масло, що залишилися. Додайте екстракт ванілі і перемішайте. Всипте розпушувач і знову перемішайте.

Тепер займемося начинкою. Очистіть яблука від шкірки та серцевини, наріжте їх тонкими пластинками.

Змастіть форму для випікання вершковим маслом та викладіть дно частиною яблук у два ряди. Посипте фрукти цукром і корицею, що залишилася.
Викладіть у форму тісто, а яблука, що залишилися, вставте зверху. Випікайте 45 хвилин при температурі 180 °С.

Приготувати бісквітний кекс в духовці не складно. Просто слідуйте рецепту, а потім постарайтеся не з’їсти все частування відразу! До речі, можна змастити кекс фруктовим сиропом, прикрасити цукровою пудрою та лимонною цедрою.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі зіштовхнулися ВАЗ та Volkswagen: відео

У понеділок, 20 травня, у Дніпрі сталася ДТП на Запорізькому шосе. Там зіткнулися автомобілі Volkswagen та…

21 хв. ago

Під Кам’янським чоловіка придавило плитою пресувального верстата

17 травня в селищі Єлизаветівка Петриківського району травмувався 56-річний чоловік. За попередніми даними, він порушив…

50 хв. ago

На Кам’янському водосховищі спіймали браконьєрів

Спільна спецоперація рибоохоронців Держрибагентства на Кам’янському водосховищі. Рибоохоронці продовжують посилено патрулювати водойми для того, щоб…

1 годину ago

У Кам’янському відбувся квест до Всесвітнього дня музеїв від ГО «Молода Бджола»

10 команд занурились в захопливий світ української історії та культури, виконуючи різні завдання на локаціях…

10 години ago

Школярів Кам’янського вчили безпеки

Рятувальники та поліцейські провели лекцію в Мобільному класі безпеки В навчальному закладі у місті Кам’янське…

14 години ago

У Кам’янському затримали вуличних грабіжників

Пограбували посеред вулиці: поліцейські Кам’янського затримали двох підозрюваних. Зловмисники підбігли до жінки ззаду та відібрали…

15 години ago