Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пікантна тушкована картопля з м’ясом

Безперечно, тушковану картоплю час від часу готують усі. Але все ж таки поділимося з вами маленькими кулінарними хитрощами, що роблять її надзвичайно смачною. А вся справа в ароматній томатно-гірчичній підливі.

Так, здавалося б, звичайна картопля, тушкована з м’ясом, перетворюється на вишукану страву, яку можна сміливо подавати на святковий стіл. Виходить дуже ошатно і ситно. А із солоними огірками чи квашеними помідорами так взагалі смакота!

Намагайтеся довести картоплю до максимально м’якого стану. Зазвичай на це йде година-півтора. Гірчицю бажано використовувати у зернах. Якщо такої немає, просто розведіть гостру теплою водою. Замість томатної пасти також зійдуть подрібнені томати зі спеціями. Для більш насиченого аромату за 10 хвилин до закінчення додайте ложку сметани (за бажанням).

складові
Картопля 2 кг, Соняшникова олія 4 ст. л., М’ясо 500 г, Цибуля 3 шт., Морква 2 шт., Лавровий лист 2 шт., Томатна паста 1,5 ст. л., Вода 1 л, Діжонська гірчиця 1 ст. л., Зелена цибуля за смаком, Сіль, Чорний перець (мелений) за смаком.

Приготування
У каструлю з товстим дном (сотейник) влийте олію без запаху. Як тільки вона розігріється, засипайте м’ясо нарізане на середні шматочки. Обсмажте до золотого кольору, а потім додайте нарізану соломкою цибулю. Коли цибуля трохи підрум’яниться, додайте натерту на середній тертці моркву. Все ретельно перемішайте лопаткою.

Смажте до моменту, поки морква не стане м’якою.  Далі додайте лаврові листочки та томатну пасту.

Влийте воду, посоліть до смаку. Наприкінці додайте діжонську гірчицю.

Всипте в м’ясну заготівлю крупно нарізану картоплю.

Перемішайте та накрийте кришкою. Тушкуйте на середньому вогні близько години. Але перевіряйте вилкою, щоб картопля все-таки не була сирою. Потім витягніть близько 10 картопляних шматочків і помніть їх виделкою. Висипте назад у каструлю. Робиться це для того, щоб юшка була густою і шовковистою.

В кінці додайте улюблену зелень за смаком і зніміть страву з вогню.

Важко знайти людину, яка не їла цю страву, але, повірте, ця картопля точно вразить усіх. Ніжний, ароматний, із густою підливою. Загалом приємних експериментів!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся легкоатлетичний пробіг

Про це розповів міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському на набережній Лівого берега відбувся…

1 годину ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 10.05.2024 по 17.05.2024 було…

5 години ago

Посилення Дніпропетровської ТЦК: офіційний коментар

Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…

7 години ago

У Дніпрі затримали грабіжника

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку, який вчинив грабіж на вулиці міста. Зловмисник, побачивши смартфон…

7 години ago

На Дніпропетровщині чоловік вдарив цеглиною односельця

Поліцейські затримали 36-річного жителя, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження односельцю. Нападник під час конфлікту схопив…

8 години ago

Роки війни і День музеїв у Кам`янському

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.  Його…

8 години ago