Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Печені яблука в сиропі з каркаде

Печені яблука – улюблений десерт тих, хто на дієті. У такому разі їх не начиняють ні сиром, ні медом. Просто відправляють у духовку на 30 хвилин, а потім вминають за обидві щоки. А печені яблука за рецептом Клопотенка – це не зовсім дієтична, проте вишукано пряна та святкова страва.

Багато хто досі дивується деяким його рецептам. Хто міг би подумати, що реально приготувати сироп на основі каркаде? Але Жені це вдалося! Найсмачніші печені яблука в освіжаючому сиропі вас точно вразять.

Складові
Яблуко 2 шт., Каркаде 30 г, Аніс 2 шт., Апельсин 0,5 шт., Мускатний горіх 0,5 ч. л., М’ята 10 г, Гвоздика 4 шт., Цукор 60 г, Вода 400 мл.

Приготування
У глибоку каструлю помістіть каркаде, 2 зірочки анісу, мелений мускатний горіх, пару гілочок м’яти, гвоздику та цукор. До них додайте апельсин, нарізаний часточками.

З такого набору інгредієнтів вийшов би найсмачніший чай. Але ми робимо із нього сироп. Залийте продукти в каструлі окропом, доведіть його до кипіння. Варіть сироп на повільному вогні 30-40 хвилин. Потім процідіть відвар через сито. Великі яблука помістіть у форму для запікання, полийте сиропом. Можете попередньо дістати серцевину.

Запікайте яблука хвилин 20-25 у розігрітій до 180 градусів духовці. Якщо хочете м’якіші яблука, потримайте в духовці ще хвилин 10–15.

Готові яблука перекладіть на тарілку. Форму з сиропом поверніть до духовки ще на 20-30 хвилин. Там він загусне, набуде тягучої консистенції. Потім полийте ним яблука.

Безперечно, печені яблука в сиропі з каркаде найкраще подавати до столу гарячими. У остиглому вигляді вони вже не такі смачні та ароматні. Це варіація шефа на класичне блюдо, яке дуже просто приготувати вдома. І навіть приготування сиропу не робить його складнішим.

Олена

Recent Posts

Де в Кам’янськом вимкнуть світло сьогодні, 15 травня

Про це повідомляє АТ “ДТЕК Дніпровські електромережі”. У зв’язку з виконанням профілактичних робіт у середу,…

2 хв. ago

У Дніпрі підліток отруївся алкоголем і потрапив до реанімації

12 травня у Дніпрі на Монастирському острові поблизу кафе четверо підлітків знаходилися в стані алкогольного…

4 хв. ago

На Дніпропетровщині затримали серійного крадія

За скоєння майнових злочинів поліцейські Нікополя затримали 30-річного зловмисника. Раніше неодноразово засуджений за аналогічні злочини…

7 хв. ago

У Дніпрі на пожежі загинув чоловік і ще один отримав опіки

15 травня, о 03:57,  в дев’ятиповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці Космонавтів Самарського району  Дніпра,…

8 хв. ago

З Днем сім’ї, кам’янчани!

Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "Ніч у місті минула тихо…

10 хв. ago

Гороскоп на 15 травня 2024 року

Овен Важливі справи краще призначати на ранок, коли у вас буде багато енергії і бадьорий…

11 хв. ago