На Дніпропетровщині затримали банду, що торгувала підробленим насінням

На Дніпропетровщині припинено діяльність організованої групи, яка підробляла та збувала фальсифіковане насіння сільськогосподарських культур.

При процесуальному керівництві Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом організаторам та трьом учасникам організованої групи за фактом шахрайства та вчинення незаконного використання знаків для товарів, фірмового найменування, що завдало матеріальних збитків у значному розмірі (ч. 4 ст. 190). 229 КК України).

За даними слідства, двоє мешканців Дніпропетровщини організували злочинну групу, яка займалася підробкою насіннєвої сільськогосподарської продукції. До «бізнесу» залучили ще трьох своїх знайомих, які діяли згідно з розподіленими ролями.

Підозрювані закуповували звичайне насіння, фарбували, фасували в орендованому складському приміщенні та продавали через мережу Інтернет під виглядом торгових марок загальновідомих світових брендів.

Реалізація фальсифікованого товару фермерським господарствам та приватним підприємцям здійснювалася за особистих зустрічей та замовлень дрібними та оптовими партіями по території України. За результатами проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання зловмисників, офісних та складських приміщень вилучено понад 1 тис. мішків підробленого насіння – вартістю 4 млн грн, кошти у сумі 1 млн грн, банківські картки, телефони, «чорнову» документацію та друкарське спецобладнання, яке використовувалося у протиправній діяльності.

Вирішується питання про обрання організаторам та учасникам групи запобіжних заходів – утримання під вартою. Вживаються заходів щодо призначення відповідних судових експертиз, встановлюються всі обставини протиправної діяльності та причетні до неї особи, уточнюються збитки потерпілих. Викриття протиправних дій здійснювалося прокурорами під час оперативного супроводу співробітників Управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області Департаменту кіберполіції НПУ.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *