«16 днів проти насильства» у Кам’янському

«16 днів активізму проти насильства» розпочалися у всьому світі з 25 листопада до 10 грудня. Дати початку та завершення акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюг, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.
В рамках акції на території Кам’янської міської територіальної громади департаментом соціальної політики Кам’янської міської ради спільно з мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги постраждалим особам від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі та суб’єктами взаємодії проведено:
– профілактичну роботу серед осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.
– зустріч з внутрішньо переміщеними особами на базі комунального підприємства Кам’янської міської ради «Новий Квартал» (транзитне містечко) за адресою: м.Кам’янське, бульв. Героїв, 15. Надано консультації щодо проявів домашнього насильства та їх форм, роз’яснено послуги, які можна отримати в громаді. Залишені інформаційні матеріали та контакти. Охоплено 30 осіб.
– зустріч з учнями 7, 8 та 10 класів Комунального закладу «Ліцей №23» Кам`янської міської ради. Учнів ознайомлено з видами та проявами домашнього насильства, складання алгоритму дій у разі безпеки, залишення інформаційного матеріалу. В зустрічі взяли участь 50 учнів.
До Міжнародного дня людей з інвалідністю департамент соціальної політики міської ради від імені міського голови організовано привітання солодкими подарунками 54 дитини з інвалідністю та натуральною допомогою у вигляді силіконових подушок 20 осіб з інвалідністю, які відвідують Комунальний заклад «Центр надання соціальних послуг» Кам’янської міської ради. Без уваги, у вигляді солодких подарунків не залишились і діти з інвалідністю, які перебувають на обліку в громадській організації «Радість жити».
Організовано та проведено вуличну акцію «Чуйність перемагає насильство» спільно з суб’єктами, які здійснюють заходи у сфері протидії домашньому насильству за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення та Бюро гуманітарної допомоги USAID. Захід відбувся 28 листопада біля скульптури «Побачення» на центральній площі міста де з’явилася інсталяція мозаїка з сюжетом «якому не місце в сучасному суспільстві». Всі охочі кам’янчани та гості міста мали змогу доєднатися до акції, взявши собі магніт, тим самим розібрали негативне зображення, деконструювали насильство. Натомість з’явилося гасло: «Чуйність перемагає насильство». Окрім мозаїки, під час акції презентували інтерактивну онлайн- гру, завдяки якій можна дізнатися про різні форми насильства і про те, як мешканці нашого міста ставляться до цієї теми та чи знають як себе захистити.
За даними організації Ла-Страда, від початку 2022 року до Національної поліції надійшло 120 тисяч повідомлень щодо випадків домашнього насильства. 98% звернень на гарячу лінію (1547) для постраждалих стосується саме його. Тому важливо підіймати тему гендерно зумовленого насильства і закликати йому протидіяти, чуйними до чужих історій і емоцій. Бути не байдужими, коли стаємо свідками насильства: втрутитися, допомогти, не мовчати. Й разом наша чуйність переможе.
Отримати допомогу у випадку гендерно зумовленого насильства, мешканці Кам’янської міської територіальної громади можуть зателефонувавши на 102 або звернувшись за телефонами 067 452 42 31, 099 452 42 31, 068 601 20 49.
Детальніше про те, як протидіяти гендерно зумовленому насильству, читайте на сайті “Розірви коло” https://rozirvykolo.org/

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *