Діти Кам’янського – проти домашнього насильства (фото)

14 грудня у бібліотеці Кам’янського нагородили учасників конкурсу дитячого малюнка “Світ очима дітей на насильство”.

У конкурсі взяли участь понад 150 осіб. Діти різного віку малювали своє бачення насильства та мир без нього. Усі представлені роботи дуже емоційні, живі. Видно, що маленькі автори не залишилися байдужими до теми.

Як розповіла завідувачка відділу підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства, Центру надання соціальних послуг Кам’янської міської ради Катерина Радіонова, у всьому світі з 25 листопада по 10 грудня проводиться акція “16 днів проти насильства”. Саме цими днями активісти, соціальні служби, працівники, які надають допомогу потерпілим від домашнього насильства, активізуються та проводять різні заходи. Їхня мета – надання людям інформації про те, де вони можуть отримати допомогу, а також інформування про те, що таке домашнє насильство та як його запобігти.

– Зараз багато людей страждають від насильства, але вони не знають, що їм робити в цій ситуації, куди звернутися, – зазначила Радіонова. –  У нашому місті є такі служби, функціонують мобільні групи з реагування на домашнє насильство. Найголовніший ворог – це мовчання. Тому наша громада ніколи не стоїть осторонь цієї проблеми. Ми проводимо конкурси, акції, тренінги, лекції. І цього року за підтримки громадської організації “Пчела” у Кам’янському проведено конкурс серед дітей “Світ очима дітей на насильство”.

Було обрано 9 переможців. Всім учасникам конкурсу та їхнім батькам подякували за участь та вручили подарунки.

Подивитися на роботи юних кам’янчан можна у міській бібліотеці протягом тижня.

Довідка:

У Кам’янському діють мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, а про свою проблему можна поговорити зі спеціалістами за телефоном: 0674524231 або 0994524231. Також можна звернутися на урядову «гарячу» лінію 1547.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *