До уваги камянчан-пільговиків та одержувачів державних соціальних допомог

15 листопада 2022 р. Урядом прийнято постанову № 1320 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо призначення окремих видів державної допомоги та соціальних стипендій”, якою визначено оновлені особливості надання  державної соціальної допомоги та пільг на період введення воєнного стану в Україні.

Відповідно до постанови КМУ від 07.03.2022 №214 «Деякі питання надання державної соціальної допомоги та пільг на період введення воєнного стану» (зі змінами, внесеними постановою КМУ від 15.11.2022 №1320) встановлено, що   на період введення воєнного стану строк виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, допомоги на дітей одиноким матерям, допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, допомоги на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлено інвалідність, щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, яка за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за нею, тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме, допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю (далі – державна соціальна допомога) та пільг, які було призначено раніше, продовжується особам, які проживають на території територіальних громад, включених до переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) (далі – Перелік).

Особам, які не проживають на території територіальних громад, включених до Переліку, строк виплати державної соціальної допомоги та пільг продовжується до 31 грудня 2022 р. (включно).

Враховуючи, що Камянська міська територіальна громада на теперішній час не включена до Переліку, наголошуємо на наступному:

  • отримувачам пільг на оплату житлово-комунальних послуг, строк виплати пільг яким закінчився до 1 січня 2023 р., обовязково потрібно  звернутись з 1 січня 2023 р. до органів Пенсійного фонду України для оновлення документів, необхідних для продовження надання пільг та проведення перерахунку пільг, виплачених згідно
    з цією постановою;
  • одержувачам державної соціальної допомоги, строк виплати допомоги яким закінчився до 1 січня 2023 р., одержувачам, яким припинено виплату допомоги у зв’язку з виявленням відомостей та/або отриманням інформації, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на отримання державної соціальної допомоги та на визначення її розміру обовязково потрібно надати до управління соціального захисту населення оновлені документи, необхідні  для продовження отримання допомоги.

Адреси управлінь соціального захисту населення департаменту соціальної політики Кам’янської міської ради та телефони для зв’язку:

– Дніпровське управління соціального захисту населення, адреса пр. Перемоги, 45, тел. 0686912187, ел. адреса [email protected]

– Заводське управління соціального захисту населення, адреса  пр. Свободи, 2/1, тел. 0689174818, ел. адреса [email protected]

– Південне управління соціального захисту населення, адреса  вул. Затишна, 3, тел. 0977588185, ел. адреса [email protected].

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *