Рецепт дня: Яблучно-морквяні оладки

Чого тільки не вигадують матусі, абидіти хоч якось вживали моркву. І тут чудово врятує наступний рецепт. Приотуйте на сніданок яблучно-морквяні оладки, полийте їх зверху медом та сметаною, і малюки уплітатимуть їх за обидві щоки.

Це одночасно і ситний перекус чоловікові на роботу, і оригінальний сніданок для дітей, і просто чудовий десерт до вечірнього чаювання. Готові яблучно-морквяні оладки виходять дуже пухкими, яскравими із виразним фруктовим ароматом. Спробуйте.

На все про все у вас піде до 20 хвилин. Дуже тішить, що не потрібно витрачати купу часу, щоб збилися яйця чи піднялося тісто. І без того яблучно-морквяні оладки виходять не менш пухкими та пористими. Замість кефіру можете використовувати будь-який кисломолочний продукт, ряжанку, йогурт або сметану.

Інгредієнти
Пшеничне борошно 250 г, Морква 1 шт., Яблуко 1 шт., Сіль 1 щіп., Цукор 2 ст. л., Кефір 300 мл, Ванільний цукор 10 г, Сода 0,5 ч. л.

Приготування
Яблуко очистіть від шкірки та поріжте на дрібні кубики. За бажанням можете натерти. Моркву натріть на тертці і змішайте з яблуком. Додайте кефір, яйце, сіль, цукор, соду та ванільний цукор. Перемішайте до однорідності.

Потім по частинах всипте просіяне борошно і ретельно вимісіть густе тісто.

Якщо у вас вийшла рідка маса, тоді додайте ще борошна. Кисломолочні продукти бувають різної жирності, а отже, і густини. На консистенцію також впливає обсяг яєць, соковитість яблук та моркви.

Столовою ложкою викладіть тісто на розігріту сковороду з олією. Обсмажте оладки на вогні під кришкою по хвилині з кожного боку.

Якщо у вас антипригарна сковорода, можете не використовувати олію для смаження. Так готова страва вийде абсолютно не жирною і кориснішою. Для любителів смачно поїсти і при цьому не погладшати саме те!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *